Επί του πιεστηρίου

Δεν ήταν καθόλου χωρίς λόγο που οι δύο μεγάλοι, Κων. Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων κομμάτων, είχαν αποφασίσει να παραμείνει ο «Φάκελος της Κύπρου» καλά φυλαγμένος στη Βουλή.

Αλήθεια, η δημοσιοποίηση του «Φακέλου της Κύπρου» τι θα προσφέρει; Θα διευκολύνει τη δίκαιη λύση του Κυπριακού;

***

Πλούσια κληρονομιά άφησε ο Ολάντ στον Μακρόν.

Έλλειμμα μόλις… 3,5% του ΑΕΠ είχε η Γαλλία το 2016. Ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν 2,8%. Και μετά το κακό παιδί της ΕΕ είναι η Ελλάδα. Και αυτά είναι μόνο τα φανερά, που δεν μπορούν να τα κρύψουν. Γύρευε πόσοι είναι οι κρυμμένοι σκελετοί. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν ακούστηκε ο Σόιμπλε να ζητάει να μπει η Γαλλία σε… Μνημόνια και προαπαιτούμενα. Μόνο σε εμάς φόρεσαν τον ζουρλομανδύα.

***

Καλομελέτα κι έρχεται… Στις ΗΠΑ ο ένας στους πέντε συνταξιούχους συνεχίζει να δουλεύει! Μάλιστα, το ποσοστό των εργαζομένων άνω των 65 ετών είναι το υψηλότερο μετά το 1962! Αυτό κι αν είναι ανάπτυξη!

***

Τα κατάφερε η κυβέρνηση να κάνει άνω – κάτω την Αγορά με την απόφαση για τις περιοχές της χώρας όπου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Και έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ των μεγάλων και των μικρών επιχειρήσεων. Τελικά, και σε αυτό το θέμα τη λύση θα κληθεί να τη δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα προσφύγουν οι μικροί λιανέ­μποροι και οι εργαζόμενοι, μια και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε δυο… γαϊδάρων άχυρα…


Σχολιάστε εδώ