Άγρια κόντρα Παναγούλη – Τόσκα

Οργή που εκδηλώθηκε (μέχρι τώρα) με διαδοχικές επιθέσεις, με βαρύτατες μάλιστα κατηγορίες για το παρελθόν του κ. Τόσκα, αλλά και την αποστολή εξώδικου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγούλης κάλεσε «τον απόστρατο αξιωματικό», όπως χαρακτηρίζει τον κ. Τόσκα, που «στο βιογραφικό του ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός», να του επιτρέψει την πρόσβαση στους φακέλους πολιτικών φρονημάτων που διατηρούνται στο υπουργείο του. Τον προέτρεψε δε να του παραδώσει «το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος (σ.σ.: ο κ. Τόσκας), το 1971, γινόταν δεκτός στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων-φυτώριο χουντικών αξιωματικών». Παράλληλα, ο κ. Παναγούλης ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στους εν λόγω φακέλους αλλά και να φτάσουν στα χέρια του άλλα, εξίσου σημαντικά έγγραφα, όπως αυτό που έχει να κάνει με τη συμφωνία της χούντας με το Ισραήλ για την παράδοση του αδελφού του.

Αντιδρώντας, ο αναπληρωτής υπουργός προσπάθησε αρχικά να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση.

«Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη χούντα γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές, χωρίς να διαφημίζονται», σημείωσε απαντώντας στις αιχμές του κ. Παναγούλη ως προς τη θητεία του στη Σχολή Ευελπίδων. Στη συνέχεια, και μετά τις νεότερες, σφοδρές επικρίσεις και τους χαρακτηρισμούς του ανεξάρτητου βουλευτή, ο κ. Τόσκας υιοθέτησε πιο σκληρή γλώσσα.

«Σφάλλει ο αήθης κ. Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό κατάντημά του δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του», υπογράμμισε.

Πάντως, ο κ. Παναγούλης από την πλευρά του ισχυρίζεται πως έχει πρόσβαση μόλις σε 695 από τις 1.527 σελίδες που περιέχουν οι φάκελοι των μελών της οικογένειάς του, ενώ ο κ. Τόσκας αρνείται να του παραδώσει τις υπόλοιπες 832 σελίδες.

***

Άλωση των δήμων

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που αφορά τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης απευθύνει ο υπεύθυνος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Λ. Γρηγοράκος.

«Οι κυβερνώντες, υποδυόμενοι τους νέους και άφθαρτους, διολισθαίνουν στις πιο μαύρες και γκρίζες πρακτικές καθεστώτων τριτοκοσμικών χωρών», σημειώνει σε δήλωσή του. Και προσθέτει:

«Νιώθοντας να βυθίζονται κάθε μέρα και περισσότερο στη φθορά και στην απαξίωση, επιχειρούν άθλια επιδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βολεύουν εκατοντάδες ημετέρους.

Προσπαθούν να προσεταιριστούν τους εργαζόμενους.

Δημιουργούν ένα πλέγμα εξαρτήσεων ακόμη και με τους αιρετούς, υποσχόμενοι ʽʽτον ουρανό με τʼ άστραʼʼ». Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος: «Το παρελθόν επιστρέφει. Ο Μαυρογιαλούρος είναι ξανά εδώ».


Σχολιάστε εδώ