Τίνος το παιχνίδι παίζει ο Κιμ

Οι αποκαλύψεις αυτές, που συνέπεσαν (;) με την επέτειο των δύο χρόνων από το δημοψήφισμα, ήρθαν να επιβαρύνουν έτι περισσότερο το κλίμα στην κοινωνία, ενώ έδωσαν επιχειρήματα στη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για την… ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι μέσα στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για προβοκάτσια εκ μέρους του Γκλεν Κιμ με στόχο τον Αλ. Τσίπρα και για εξυπηρέτηση απροσδιόριστων προς το παρόν συμφερόντων.

Προς επιβεβαίωση του κορεάτη τεχνοκράτη, ήρθε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συνεμπνευστής του «Σχεδίου Χ», όπως είχε ονομαστεί, ο οποίος μέσω του διαδικτύου, αφού διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για παράλληλο νόμισμα, αλλά για παράλληλο σύστημα, αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον Αλ. Τσίπρα πολύ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ανέφερε δε ότι στην πορεία για το σχέδιο αυτό ενημερώθηκε και το τότε Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι με όλα τα παραπάνω νέα τροφή στα σενάρια αλλά και στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γκλεν Κιμ σε εκδήλωση στην Ιταλική Βουλή, που οργάνωσε το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, το παράλληλο σύστημα θα ξεκινούσε από το Δημόσιο και στη συνέχεια θα επεκτεινόταν και στις δοσοληψίες με ιδιώτες. Συγκεκριμένα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν το 10% του μηνιαίου μισθού τους με μορφή κουπονιών, προκειμένου με αυτά να πληρώνουν τα χρέη προς την εφορία.

Οι αποκαλύψεις του Κορεάτη Γκλεν Κιμ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εγείρουν πολλά και κρίσιμα ερωτηματικά. Γιατί τώρα και με ποιον σκοπό; Τι και ποιους εξυπηρετεί με την ανακίνηση της υπόθεσης αυτής; Κινήθηκε αυτοβούλως ή σε συνεννόηση με δυνάμεις ή παράγοντες εντός κι εκτός Ελλάδος, που θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα; Τα παραπάνω ερωτήματα προσλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο κ. Κιμ εξακολουθεί να είναι σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, παλαιότερα του Γ. Βαρουφάκη, σήμερα του Ευκλ. Τσακαλώτου. Έχει δε εισπράξει τεράστια ποσά ως αμοιβή από το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 2,5 χρόνια. Έστω κι αν από τα 1,4 εκατ. ευρώ που εισέπραξε τη διετία το 2017 έχει -όπως λέγεται- πέσει στα 70.000-80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο κορεάτης τεχνοκράτης ετοιμάζεται να φύγει από την Ελλάδα και αναζητεί αλλού πελάτες, ενδεχομένως και στη γειτονική Ιταλία. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετείχε σε εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κόμματος του Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος έχει ταχθεί ευθέως υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωζώνη αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σχολιάστε εδώ