Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Γιατί να μην αναβαθμίσουμε τον τίτλο και να τον κάνουμε: «Όλα είναι μια χαρά»; Άλλωστε, τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν:

• Μόνο 92.231 παιδάκια στάθηκαν τυχερά φέτος και θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς. Όμως σε άλλα 40.000 η τύχη δεν χαμογέλασε. Για αυτά, που οι γονείς τους είχαν υποβάλει αίτηση, δεν υπάρχει παιδικός σταθμός. Τι θα πει σε αυτά τα παιδιά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου; Όταν, μάλιστα, διακήρυσσε ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού;

• Για το 36% των αποφοίτων πανεπιστημίων από το 2011 και μετά δεν υπάρχει δουλειά, όπως κατέγραψε έκθεση του ΙΟΒΕ. Από την άλλη μεριά, το 57% των συναδέλφων τους βρήκε δουλειά με μισθό από 400 μέχρι 800 ευρώ. Να κάνουν τον σταυρό τους… Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας είναι σε άτομα με απολυτήριο γυμνασίου.

o Έχουμε, όμως, και άλλη μία μεγάλη επιτυχία. Η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο λαθρεμπόριο τσιγάρων! Ήτοι στην κατανάλωση παράνομων τσιγάρων, που κόστισε στο Δημόσιο Ταμείο απώλεια 600 εκατ. ευρώ! Πενταροδεκάρες, δηλαδή…

o Όμως, τελικά δεν πάμε καθόλου καλά… Αποκαλύφθηκε ότι ένας 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ήταν αυτός που έστελνε από το 2013 φακέλους με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα σε υπουργεία, πολιτικούς, διοικητές τραπεζών και μουσουλμανικούς συλλόγους. Μεταξύ αυτών που… αγαπούσε ήταν ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Ωραία δουλειά βρήκε να κάνει για να περνάει την ώρα του.

o Ενώπιον του λουκέτου βρίσκονται τα ΕΛΤΑ. Σίγουρα πολλοί θα πείτε ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Δυστυχώς, όμως, η κόκκινη γραμμή είναι πολύ κοντά. Τα έσοδα έχουν φθίνουσα πορεία και αυτό σημαίνει ότι ο στόχος για το 2017 δεν θα πιαστεί. Το ταμειακό έλλειμμα θα είναι 4,8 εκατ. ευρώ τον μήνα αν δεν παρθούν πρόσθετα μέτρα, δηλαδή αν δεν γίνουν περικοπές δαπανών, ακόμη και στο εργασιακό κόστος.

o Τα ασημικά της πουλάει αναγκαστικά και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να σωθεί, μια και τα κατάφερε τόσο καλά, που οι συσσωρευμένες ζημίες έχουν φθάσει στα 263 εκατ. ευρώ και η αρνητική καθαρή θέση της είναι 92 εκατ. ευρώ. Για ψίχουλα δίνει τις δύο θυγατρικές της στη Σερβία. Να σημειώσουμε ότι η γαλλική Cristal Union είχε ανακηρυχθεί πλειοδότης προσφέροντας 117 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το 2013 ο ειδικός εκκαθαριστής για την πώληση της ΕΒΖ, η οποία ήταν το στήριγμα για 10.000 τευτλοπαραγωγούς της περιοχής. Όμως οι συνεταιριστές με την τότε αντιπολίτευση μπλόκαραν την πώλησή της και τώρα… ζουν το έργο τους.

o Βαρύς είναι ο λογαριασμός της κρίσης και για τους εκδοτικούς οίκους. Γίναμε συλλέκτες ακάλυπτων επιταγών, λένε. Και εξηγούν τι εννοούν: Δεν υπήρξε μικρό ή μεγάλο βιβλιοπωλείο ή κέντρο διανομής που να έκλεισε και να μη μας άφησε απλήρωτους. Μας άφησαν ανεξόφλητα υπόλοιπα και δεν μας επέστρεψαν αντίτυπα που είχαν στα χέρια τους.

o Είναι τεράστια επιτυχία των καθηγητών μας το ότι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ το 90% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία Γενικής Παιδείας και το 81,40% στα Μαθηματικά. Άξιος ο μισθός τους (πάντα με τις –δυστυχώς– πολύ λίγες εξαιρέσεις εκείνων των καθηγητών που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, που θέλουν να μάθουν γράμματα στα παιδιά μας, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων τους, που χρησιμοποιεί τη θέση που έχει ως εργαλείο για ιδιαίτερα, με μαύρη αμοιβή).

o Κλειστά, και μάλιστα καλοκαιριάτικα, που θα ήθελαν να τα επισκεφθούν χιλιάδες ξένοι τουρίστες, είναι 80 μουσεία. Ο λόγος; Δεν έχουν φύλακες! Την ίδια ώρα, στρατιά είναι οι ορντινάντσες βουλευτών και υπουργών, νυν και πρώην, που έχουν ακόμη και αστυνομικούς για να τους προστατεύουν γιατί ισχυρίζονται ότι τους απειλεί η… 17 Νοέμβρη. Μετά για όλα φταίει ο λαός. Αλλά πράγματι φταίει, γιατί τους ψηφίζει…


Σχολιάστε εδώ