Με το σταγονόμετρο ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Για όσες επιχειρήσεις οφείλουν από 20.000 έως 50.000 ευρώ και κάνουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού η αποπληρωμή θα γίνει σε 120 δόσεις, με διαγραφή των τόκων υπερημερίας προς τις τράπεζες και των προσαυξήσεων προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη σε αυτόν τον μηχανισμό είναι:

• Το θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για τις επιχειρήσεις με απλογραφικό λογιστικό σύστημα.

• Το θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ή θετικής καθαρής θέσης για επιχειρήσεις με διπλογραφικό σύστημα.

• Επιχειρήσεις που έχουν χρέη πάνω από 50.000 ευρώ θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένους δείκτες, που θα πιστοποιούν ότι είναι βιώσιμες.

Τι λέει ο Στουρνάρας

Στην Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επισημαίνοντας ότι «η ενεργοποίηση του μηχανισμού για την εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών θα έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς συγκεντρώνει ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως π.χ. η καθολική αντιμετώπιση των οφειλών στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης, η οικειοθελής προσέλευση της υπερχρεωμένης επιχείρησης, το συνεκτικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος, η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης κ.λπ.».


Σχολιάστε εδώ