Η σκανδαλολογία σημαία της ΝΔ!

Στην προσπάθειά του να πλήξει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και ει δυνατόν να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης -υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των σκληρών της παράταξης- επαναφέρει στο προσκήνιο πρακτικές περασμένων δεκαετιών, με βαρύτατες αλλά α­ναπόδεικτες καταγγελίες που δηλητηριάζουν την πολιτική ατμόσφαιρα και απειλές για κατά συρροή ειδικά δικαστήρια, που σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δίχασαν τον ελληνικό λαό και γύρισαν μπούμερανγκ για τη συντηρητική παράταξη. Στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε μία εξεταστική επιτροπή (για την υπόθεση με τον υπουργό Άμυνας), ενώ προανήγγειλε μία ακόμη (για μετά τις εκλογές). Η τελευταία θα αφορά τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης στην οικονομία (capital controls, παράλληλο νόμισμα κ.ά.) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Κι όλα αυτά μέσα σʼ ένα κλίμα ρεβανσισμού που έχει αρχίσει να φυσάει στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς.

Παράγοντες του κόμματος εκφράζουν την ικανοποίησή τους όσον αφορά τα ως τώρα αποτελέσματα (οφέλη) της συγκεκριμένης τακτικής που ακολουθούν. Επικαλούμενοι μάλιστα τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων -ιδίως της εξαμηνιαίας της MRB- κάνουν λόγο για… δικαίωση του Κυρ. Μητσοτάκη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έτσι όπως ξεκίνησαν. Κλιμακώνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε την Πέμπτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ερευνήσει τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών (Κοντονής κ.ά.) στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1».

Αν και η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει ημέρες πριν ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο αίτημα αυτό, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε κανονικά, με στόχο να στριμώξει περαιτέρω την κυβέρνηση και να υποχρεώσει τον Αλ. Τσίπρα να υπερασπιστεί εκ νέου τον κυβερνητικό του εταίρο Π. Καμμένο, έτσι ώστε στη συνείδηση του κόσμου να ταυτιστεί μαζί του και μάλιστα σε μια σκοτεινή υπόθεση με ναρκωτικά, ισοβίτες, υποκλοπές, εκβιασμούς κ.ά. «Ο Καμμένος τον έκανε πρωθυπουργό, ο Καμμένος θα τον γκρεμίσει», σημειώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να στηρίξει μέχρι τέλους τον υπουργό Άμυνας. Επισημαίνουν ακόμη ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνη της, καθώς σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό ασκούν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι), οδηγώντας έτσι τον κ. Τσίπρα σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική απομόνωση, που σταδιακά θα έχει αντανάκλαση και στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, με την παρότρυνση των σκληρών (Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης κ.ά.) θα επιμείνει όσο γίνεται περισσότερο στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς θεωρεί ότι η βλάβη που έχουν υποστεί η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ανήκεστος και θα επιδιώξει η κατάσταση να καταστεί μη αναστρέψιμη.

Επιστροφή στο 2015!

Με αφορμή τις αναφορές του κορεάτη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών Γκλεν Κιμ για το σχέδιο περί παράλληλου νομίσματος και τις επιβεβαιωτικές δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε στο τραπέζι το σενάριο της εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2015, με το επιχείρημα ότι οι παραπάνω μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού την έξοδο της χώρας από το ευρώ και στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αναφορές του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρένγκλιγκ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Ελλάδα έχασε 100 δισ. λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι η εξεταστική καθίσταται αναπόφευκτη! «Το 2015 συντελέστηκε ένα μεγάλο έγκλημα, με ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες», σημειώνουν κομματικοί παράγοντες. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι ακριβώς συνέβη τη συγκεκριμένη περίοδο και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για τις πράξεις τους», προσθέτουν. Οι πλέον θερμόαιμοι στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που έχουν ως τώρα δει το φως της δημοσιότητας επαρκούν όχι μόνο για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά και για… παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.


Σχολιάστε εδώ