Δυναμώνει ο «Θρύλος»

Έτσι, πριν καν γίνει κλήρωση, ώστε να υπολογίσει ο παίκτης τα υπέρ και τα κατά, ιδού που ο Ολυμπιακός προσφέρεται για πρόκριση στην επόμενη φάση (και με στόχο την ένταξη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) για… πενταροδεκάρες. Τα ίδια σχεδόν συνέβησαν και κατά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, όταν οι «ερυθροί» του Πειραιά δίνονταν φαβορί, πριν κληρωθούν με κάποια άγνωστη ομάδα από το Ισραήλ. Φυσικά, όσοι πόνταραν τότε έχασαν τα λεφτά τους, αφού ο «Θρύλος» του μείζονος λιμένος αποκλείστηκε πανηγυρικά με ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη», και δίκαιη ήττα στη χώρα που πριν από δύο χιλιάδες χρόνια βάδισε στα χώματά της ο Κύριος!

Αν δεν με απατά η μνήμη, πριν από τη ρεβάνς στο γηπεδάκι του Ισραήλ, ο πρόεδρος Μαρινάκης εμφανιζόταν από τα ΜΜΕ να ουρλιάζει σε δαίμονες και… ποδοσφαιριστές του απειλώντας τους «να μη γυρίσουν στον Πειραιά χωρίς την πρόκριση». Πράγματι, η εντολή του εισακούστηκε: Γύρισαν, αλλά στον καταυλισμό του Ρέντη!

Ωστόσο, αυτήν τη φορά φαίνεται ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη του. Και προπονητή άλλαξε (ποιος ξέρει, μπορεί ο Κοσοβάρος Χάσι να αποδειχθεί το αντίθετο από το επώνυμό του…) και με παίκτες ενισχύθηκε (μπορεί να τους ακούμε για πρώτη φορά, αλλά οι έχοντες την ευθύνη της επιλογής ξέρουν καλύτερα από εμάς) και μαχητές που δεν πρόκειται να στηριχτεί στην αξία τους φρόντισε να ξεκουράσει εγκαίρως…

Ήδη, έξι παίκτες, σαφέστατα ικανοί, φαίνεται ότι ατύχησαν επιλέγοντας να συνεχίσουν την καριέρα τους στον «Θρύλο». Και αν μεταξύ τους υπάρχει κάποιος Κασάμι, δεν χάλασε ο κόσμος. Όταν όμως φέρνεις με μεταγραφή τον νεαρό (και εξελίξιμο) μεσσήνιο αμυντικό Ρισβάνη, τον Γιαννιώτη, τον Βέργο, τον Βιάνα και δεν τους υπολογίζεις, τότε δημιουργείται ένα θέμα. Όσο για τον Μπουχαλάκη, τον οποίο πέρυσι μπόλικες γραφίδες φρόντισαν να εμφανίσουν ως αστέρι και εξελίξιμο παίκτη για πλήθος θέσεων, τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος; Προφανώς αυτό που είχε γράψει πριν από χρόνια η καλή συνάδελφος (στη δημοσιογραφία και όχι στη Βουλή…) Λιάνα Κανέλλη:

«Οι καλές ειδήσεις εύκολα καίγονται».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από την Τετάρτη στο Βέλγιο (γιατί, άραγε, σε χώρα που στερείται υψομέτρου;) για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, αφού πρώτα φρόντισε να δώσει φιλικό με το… φιλικό του σωματείο, ονόματι Πανιώνιος. Φυσικά, ο ΟΠΑΠ έσπευσε να εντάξει το ασήμαντο αυτό παιγνίδι στο κουπόνι, προσφέροντας πέντε προς ένα για νίκη του Πανιωνίου. Δυστυχώς, για τους συμπαθούντες τον Ολυμπιακό, ο άσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης πέρασε!

Αντε και καλά μπάνια!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ