Για τον κ. Σκουρλέτη

Όλοι αυτοί προσφέρουν ανθρωπιά πρωτίστως και έχουν προσωπική σχέση με όλον αυτό τον κόσμο, δίπλα στον οποίο είναι κάθε μέρα για πάρα πολλά χρόνια, από 5 έως 10, ακόμα και 15 χρόνια σε πολλές περιπτώσεις.

Σε όλους αυτούς αξίζει, κύριε υπουργέ, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

***

Είναι τζογαδόρος…

Δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Σόιμπλε τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη γερμανική Βουλή.

«Είναι τζογαδόρος που παίζει με την τύχη της χώρας», είπε ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ. Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Γιοχάνες Κάαρς, που επισήμανε στην ίδια Επιτροπή ότι «οι μπλόφες του Σόιμπλε υπακούουν πάντα στις ανάγκες της εσωτερικής πολιτικής»!

***

Άλλες δύο θέσεις

Λεφτά υπάρχουν… Άλλες δύο θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής, που αισίως έφτασαν τους οκτώ.

Και αυτή η αύξηση σημαίνει και αύξηση δαπανών (υπάλληλοι, γραφεία, αυτοκίνητα κ.λπ.). Σίγουρα, πάντως, θα προσμετρηθούν στις 230.000 νέες θέσεις εργασίας που καταγράφηκαν μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2017, όπως περιχαρής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Οι δύο νέοι είναι ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ ως ηʼ αντιπρόεδρος, που ψηφίστηκε με γκρίνιες από τους… συνεταίρους Συριζαίους βουλευτές, και ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων ως θʼ αντιπρόεδρος, που… σάρωσε, όπως δείχνει το σκορ 188-8.

***

Κι άλλο κόμμα

Την προγραμματική διακήρυξή του με τίτλο «Ριζοσπαστικό Μανιφέστο για τη Νέα Ελλάδα» θα παρουσιάσει το φθινόπωρο το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, στο οποίο μετέχουν ενεργά οι πρώην υπουργοί (επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή) Σ. Τσιτουρίδης και Ν. Τσιαρτσιώνης. Η προγραμματική διακήρυξη θα υπηρετεί ως βασικό στόχο την ασφάλεια και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Για τον σκοπό αυτό πρέπει να υπάρχει μια Πολιτεία που θα λειτουργεί αποτελεσματικά για την επίτευξη των εθνικών στόχων, θα στηρίζει τη δημιουργία και την ανάπτυξη και παράλληλα θα είναι ανοιχτή στις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Μια Πολιτεία απαλλαγμένη από ατομικές ή συλλογικές φιγούρες θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής παρακμής.

***

Επανάληψη

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας υψηλά ιστάμενοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυβαν τον… ενθουσιασμό τους για τις επιδόσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιον λόγο την επομένη ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» προκειμένου να πει… πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα.

«Για να ενισχύσει τα μηνύματά του προς τον ελληνικό λαό», ήταν η… εξήγηση από το επιτελείο του. Για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του στο Κοινοβούλιο, εκτιμούν πολιτικοί του αντίπαλοι.


Σχολιάστε εδώ