Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Να σημειωθεί ότι το Κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν αίματα στους τοίχους και στα πρόσωπα δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Απορία της στήλης: Οι εντός του δικού μας Κοινοβουλίου θαυμαστές του καθεστώτος Μαδούρο νιώθουν αρκετά υπερήφανοι μʼ αυτό το θέαμα και με τις κατά καιρούς δηλώσεις που έχουν κάνει;

• Βαδίζουμε, αισίως, σήμερα, στην ένατη μέρα του Ιουλίου και ελάχιστες παραλίες στην Κεφαλονιά έχουν οργανωθεί.

Αιτία, η καθυστέρηση του δήμου να δημοπρατήσει τις παραλίες που αυτός εκμεταλλεύεται καθώς και η αντίστοιχη του κεντρικού κράτους, που άργησε να δημοπρατήσει τις δικές του.

Η μόνη παραλία που λειτουργεί είναι του Μακρύ Γιαλού, που ανήκει στην κρατική εταιρεία ΕΤΑΔ και έχει πολυετή μίσθωση.

Οι υπόλοιπες παραλίες ακόμη βρίσκονται σε φάση εγκατάλειψης, με τους τουρίστες να αναρωτιούνται πού θα καθίσουν, πού θα βρουν ένα μπουκάλι νερό…

Ο Μύρτος, η πιο γνωστή -παγκόσμια- παραλία του νησιού, φέτος δεν θα δημοπρατηθεί για διάφορους, «οικολογικούς», λόγους…

Στον δρόμο πάνω από την παραλία, που μαζεύονται οι τουρίστες για να τη φωτογραφίσουν, η κατάσταση είναι δραματική από τα σκουπίδια, ενώ υπάρχει και μια μισογκρεμισμένη ντουλάπα -που Κύριος οίδε γιατί βρίσκεται εκεί-, στην οποία ανεβαίνουν για να έχουν καλύτερη θέα, με κίνδυνο να πέσουν στον γκρεμό…

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου τις περισσότερες βραδιές είναι σκοτεινό, χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας από τους τοπικούς άρχοντες γιʼ αυτό.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η φετινή χρονιά στον τομέα της κρουαζιέρας θα είναι η χειρότερη για το νησί, όταν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση. Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι αφίξεις στο Αργοστόλι παρουσίασαν μείωση της τάξης του 60%.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει λόγο και να μην οχυρώνεται πίσω από την καθυστέρηση της παράδοσης της Γέφυρας του Χάρακα…

• Στους έξι καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς για το 2017, μαζί με το Μπαλί, το Ντεβόν, τα νησιά San Juan, το St. Barts και τη Βενετία, φιγουράρει η Μήλος, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Συγκεκριμένα γράφει: «Ένα λιγότερο γνωστό, κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος, προσφέρει την πολυτέλεια της απομόνωσης για μια αυθεντική απόδραση».

• Μετά τον σάλο που ξέσπασε με την άρνηση του ΚΑΣ να διαθέσει το Ηρώδειο για εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ω του θαύματος, ημερομηνία βρέθηκε…

Αλήθεια, χρειαζόταν να γίνει όλος αυτός ο θόρυβος για να τροποποιηθεί το πρόγραμμα και να βρεθεί η ημερομηνία και να μη βγουν οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις, που δεν τιμούν το ΥΠΠΟΑ; Ψιλά γράμματα, θα πει κανείς…

• Σε έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη, αναφέρεται ότι ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στην Κεντρική Μεσόγειο και οι τρομακτικές κακοποιήσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης της Λιβύης συνδέονται ξεκάθαρα με τις αποτυχημένες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η συνεργασία της ΕΕ και η εκπαίδευση της ακτοφυλακής της Λιβύης πραγματοποιείται προς το παρόν χωρίς την ύπαρξη ενός επαρκούς συστήματος λογοδοσίας ή κατάλληλου πλαισίου για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς και της απόδοσής τους. Αυτοί και αυτές που διασώθηκαν από την ακτοφυλακή επιστρέφονται στη Λιβύη, όπου κρατούνται και βασανίζονται και όπου δεν υπάρχει νομοθεσία ή σύστημα για το άσυλο. Αυτοί που είναι παγιδευμένοι στη Λιβύη είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιω- μάτων και κακοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, βασανιστηρίων, βιασ- μών, απαγωγών, καταναγκαστικής εργασίας και αυθαί- ρετης και αόριστης κράτησης σε σκληρές, απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες», αναφέρει η έκθεση.

Μόνο που κάθε φορά η παγκόσμια κοινότητα μένει στις διαπιστώσεις των εκθέσεων…

• Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ έκλεισε μια παραλία για το κοινό και πήγε με την οικογένειά του να απολαύσει τη θάλασσα με… ηρεμία.

Όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος, ο ρεπουμπλικανός κυβερ­νήτης, σε συνέντευξη που έδωσε, είπε ότι όλο το Σαββατοκύριακο δούλευε και «δεν τον είδε ο ήλιος». Αυτά μέχρι να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες και να αναγκασθεί ο εκπρόσωπός του να τα μαζέψει λέγοντας ότι ο κυβερνήτης πήγε για λίγο στην παραλία για να μιλήσει στην οικογένειά του, πριν πάει στο γραφείο του, προσθέτοντας ότι: «Δεν τον είδε ο ήλιος, φορούσε το καπέλο του»!

Να γελάσουμε, να κλάψουμε… διαλέξτε.


Σχολιάστε εδώ