Άστραψε και βρόντηξε ο Παπαγγελόπουλος

«Οι μίζες για τα εξοπλιστικά έπεφταν βροχή και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές έκαναν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πόρισμα σχετικά με τον Γ. Παπαντωνίου.

«Η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είχε στʼ αυτιά της και ωτοασπίδες», συνέχισε στον ίδιο υψηλό τόνο. «Όταν δε η λάμψη και ο θόρυβος των σκανδάλων διαπέρασε το μαντήλι στα μάτια της και τις ωτοασπίδες στʼ αφτιά της, προσπάθησε, και προς στιγμήν το πέτυχε, να περιορίσει τις έρευνες μόνο στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Σμπώκο και τους έριξε στην πυρά μιας όχι μόνο ελεγχόμενης αλλά και δήθεν κάθαρσης», υπογράμμισε.

Οι καταγγελίες αυτές του κ. Παπαγγελόπουλου εκθέτουν πολλαπλώς τη μερίδα εκείνη των δικαστών που όχι μόνο «δεν είδαν» και «δεν άκουσαν», αλλά επιπλέον προσπάθησαν να περιορίσουν το εύρος των ελέγχων, αφήνοντας στο απυρόβλητο άγνωστο αριθμό προσώπων, υπουργών, κρατικών αξιωματούχων κ.ά.

Είναι δε η πρώτη φορά που ένα κυβερνητικό στέλεχος, προερχόμενο μάλιστα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, προβαίνει σε αυτού του περιεχομένου και αυτής της έντασης καταγγελίες.

Στο μεταξύ, με απόφαση της Βουλής, με ευρεία πλειοψηφία, οι δικογραφίες που αφορούν τον Γ. Παπαντωνίου επιστρέφουν στην τακτική Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω όλες οι υποθέσεις.

Με επίμαχη αυτή που έχει να κάνει με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση με την αγοραπωλησία της πολυτελούς βίλας που είχε στη Σύρο το ζεύγος Παπαντωνίου. Ερευνώνται οι διαδικασίες, το τίμημα στο οποίο πωλήθηκε, ο τρόπος που καταβλήθηκαν τα χρήματα κ.λπ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, από τους μέχρι τώρα ελέγχους έχει εντοπιστεί παραποίηση (πλαστογραφία) της βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας που φέρεται να έχει προσκομίσει ο πρώην υπουργός.


Σχολιάστε εδώ