Ψήφος εμπιστοσύνης…

Αυτή η υπερκάλυψη δείχνει ότι λεφτά βρίσκονται όταν η επένδυση δεν είναι απλώς ελκυστική αλλά περικλείει και τη βεβαιότητα ότι θα φέρει σίγουρα κέρδη. Ήδη ο Όμιλος Μυτιληναίου σχεδιάζει την κατασκευή δεύτερης μονάδας αλουμινίου, δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, η οποία θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, και η επένδυση αυτή είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ.

***

• Σπάταλη είναι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Τον τελευταίο χρόνο (2016/2017) δαπάνησε 47,6 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 5,4% περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο. Τον λογαριασμό τον πληρώνει ο βρετανός πολίτης, καταβάλλοντας 65 πένες, όσο είναι το κόστος ενός γραμματοσήμου. Όμως… τσοντάρισε και η βασιλική οικογένεια γιατί χάλασε 56,8 εκατομμύρια στερλίνες. Συγκεκριμένα, έδωσε 15 εκατομμύρια από την προσωπική της περιουσία!

• Ανοίγει δρόμους η γερμανίδα καγκελάριος. Στην προσπάθειά της να μαζέψει ψήφους εν όψει των κρίσιμων εκλογών του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. Προς τέρψη των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών, που είναι υπέρμαχοι του «γάμου για όλους», ποντάροντας ότι θα πάρουν τις ψήφους τους. Ρουσφέτι κι αυτό, κι ας πάει και το… παλιάμπελο.

• Πολύ καλή δουλειά κάνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Όχι μόνο είναι κοντά στις επιχειρήσεις-μέλη του και στα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, αλλά δηλώνει «παρών» και σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Ένα από αυτά είναι το 7ο Ιταλικό Φόρουμ «IFIB 2017», που θα γίνει στη Ρώμη στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2017, και ήδη γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών στους κλάδους της Βιομηχανικής Βιοτεχνολογίας, της Βιοοικονομίας και της Ενέργειας. Μακάρι όλα τα επιμελητήρια της χώρας να έχουν την ίδια δραστηριότητα, που μπορεί να φέρει δουλειές και πελάτες.


Σχολιάστε εδώ