Του φτιάχνουν εικόνα… λαϊκού παιδιού!

Εν κατακλείδι, λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να προσεγγίσει τη μάζα των αναποφάσιστων αλλά και των απογοητευμένων από την κυβέρνηση ψηφοφόρων. Για τον λόγο αυτό και οι επικοινωνιολόγοι της Πειραιώς θέλουν επειγόντως να αλλάξουν την εντύπωση που είναι διάχυτη στην κοινωνία.

Η εικόνα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλία, να μιλάει σε υπαίθρια συγκέντρωση παραγωγών που τον παρακολουθούν καθισμένοι σε μπάλες από σανό (!) πυροδότησε ποικίλα σχόλια, ως επί το πλείστον σκωπτικά ή ακόμη και ειρωνικά. Εντασσόταν όμως στο μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχει καταστρώσει η ομάδα του Τ. Θεοδωρικάκου για την αλλαγή του προφίλ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα ότι μπορεί να προέρχεται από την πολιτική και οικονομική ελίτ, αλλά δεν… δυσκολεύεται να έρθει σε επαφή με τον απλό κόσμο. Δεν διστάζει να λερώσει τα (επώνυμης μάρκας) παπούτσια και τα ρούχα του για να συναντήσει και να ανταλλάξει χειραψία με ανθρώπους του μόχθου (αγρότες, κτηνοτρόφους κ.ά.).

Στενοί συνεργάτες του παρατηρούσαν πως το γεγονός ότι έχει αποφοιτήσει από διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει και δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Σε τελική ανάλυση, πρόσθεταν, οι περισσότεροι που έγιναν πρωθυπουργοί στην Ελλάδα στο εξωτερικό είχαν σπουδάσει.

Όλη αυτή η προσπάθειά τους αντανακλά την αγωνία και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του στην αρχηγία ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα. Κάτι που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις τόσο στη δημοφιλία όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου το ποσοστό του περιορίζεται στο αντίστοιχο που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου (πέριξ του 30%). Γνωρίζουν δε καλά στο επικοινωνιακό επιτελείο ότι αν η εικόνα δεν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί ο στόχος στις επόμενες εκλογές, δηλαδή η αυτοδυναμία. Εξ ου και σκηνές όπως αυτές στη Θεσσαλία θα επαναληφθούν ξανά και ξανά τους επόμενους μήνες. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να περιοδεύει στην επαρχία, θα μπαίνει σε καφενεία, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, κ.ά., θα συνεχίζει να χαιρετάει απλούς πολίτες, να ανταλλάσει απόψεις μαζί τους. Μέχρι να καταφέρει το… ακατόρθωτο: Να δείξει ότι κατά… βάθος είναι ένα «παιδί του λαού».


Σχολιάστε εδώ