Τα σκουπίδια επέβαλαν τη λύση…

Η κυβέρνηση, και κυρίως ο υπουργός Εσωτερικών, γνώριζε το πρόβλημα με τους συμβασιούχους, για τους οποίους ήταν άγνωστο αν θα έχουν επόμενη μέρα, ενώ οι Ομοσπονδίες τους δεν είχαν σημάνει συναγερμό για την τεράστια αναταραχή που θα δημιουργούνταν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το… φιτίλι άναψε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η ανανέωση των συμβάσεων.

Με την κυβέρνηση να τρέχει κατόπιν εορτής. Πρέπει να αναγνωρισθεί, όμως, η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος προ­σέφερε λύση, αλλά δεν τη δέχθηκαν οι συνδικαλιστές γιατί ο καθένας ήθελε να παίξει τα κομματικά του παιχνίδια. Το κύμα οργής της κοινωνίας, όμως, τους ανάγκασε όλους να κάνουν πίσω. Και έτσι σταμάτησε το διεθνές ρεζιλίκι μας.

Τα σκουπίδια πήραν τη ρεβάνς τους.

Οι συνδικαλιστές συνειδητοποίησαν επιτέλους ότι δεν μπορούν να εκβιάζουν την κοινωνία για να επιβάλλουν τις απαιτήσεις του κλάδου τους, που πολλές φορές είναι παράλογες. Και αυτό φάνηκε από το ότι οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν όχι μόνο να σταματήσουν την απεργία αλλά και από δω και πέρα τη μάχη για τα αιτήματά τους να μην τη δίνουν στους δρόμους, με όπλο τα σκουπίδια, αλλά στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια. Μόνο που πολύ αργά κατάλαβαν ότι έπαιξαν, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, το παιχνίδι όλων εκείνων που προωθούν την ιδιωτικοποίηση και των σκουπιδιών. Είναι πολλά τα λεφτά, όπως έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει μέχρι κεραίας αυτά που υποσχέθηκε δημόσια στους συμβασιούχους ο Αλέξης Τσίπρας.


Σχολιάστε εδώ