Περίεργα παιχνίδια συνδικαλιστών στην ΕΥΔΑΠ

Κατʼ αρχάς, διασπάστηκαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ συνέπραξε με ανεξάρτητες κινήσεις και προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και η κίνηση αυτή κατέγραψε σημαντικά ποσοστά, ενώ ο Βαγγέλης Μουτάφης, παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, που έχει λάβει το δαχτυλίδι για να διαδεχτεί τον Γιάννη Παναγόπουλο στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, απέτυχε να εκλεγεί, παρά το γεγονός ότι υποστηρίχτηκε, πλην της επίσημης ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΟΚ, και από την επίσημη ΔΑΚΕ της ΝΔ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για μια ανίερη συμμαχία ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στην Ομοσπονδία της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να εκλεχτεί ο Βαγγέλης Μουτάφης και στη συνέχεια να υποστηριχτεί από τις ίδιες δυνάμεις για να αναλάβει την ηγεσία της ΓΣΕΕ, στη θέση του Γιάννη Παναγόπουλου.

Μάλιστα, στο τέλος υπήρξε ισοψηφία των δύο κινήσεων, ενώ στην κλήρωση που ακολούθησε κληρώθηκε συνδικαλιστής από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηριζόμενος από το αριστερό κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον κ. Μουτάφη.

Πάντως, αυτό που συζητείται πλέον στους συνδικαλιστικούς χώρους είναι αν ο χρησθείς ως διάδοχος του Γιάννη Παναγόπουλου για την προεδρία της ΓΣΕΕ, που δεν εξελέγη στον φυσικό εργασιακό του χώρο, και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν θα αποδεχθούν τα γεγονότα ή θα ψάξουν αμφιλεγόμενες διαδικασίες προκειμένου να είναι «παρών» στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ο κ. Μουτάφης.


Σχολιάστε εδώ