Παίζει το παιχνίδι των ξένων…

Στις διαδοχικές επαφές που έχει με ευρωπαίους αξιωματούχους περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε ζητήματα διαφάνειας, αξιοκρατίας, δημόσιας ασφάλειας. Ταυτόχρονα επιμένει στη θεωρία του ότι η σημερινή κυβέρνηση καθυστερεί από ιδεοληψία τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ότι στην ουσία παραπλανά τους ευρωπαίους εταίρους μη υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχει αναλάβει, δίνοντας με τον τρόπο αυτό επιχειρήματα στους πολέμιους της χώρας μας και σε όσους επιμένουν στην πολιτική των Μνημονίων και της λιτότητας. Σπεύδει δε να διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει σημαία της τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα προωθήσει, α­διαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

Με την τακτική του αυτή ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να πετύχει διπλό στόχο: Αφενός να αποδομήσει και να απαξιώσει στο εξωτερικό την αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και αφετέρου να αμβλύνει τις πιθανές επιφυλάξεις των εταίρων για μια πολιτική αλλαγή στη χώρα μας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίζει τις προσπάθειές του στα στενά πλαίσια των επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους. Προσπαθεί να το μεταφέρει και στους ευρωπαίους πολίτες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μόνο εικονικά ανταποκρίνεται σε όσα ζητούν οι δανειστές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και ότι στην πραγματικότητα τους κοροϊδεύει! Επίσης, στο γνωστό πολιτικό περιοδικό «Politico» ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προωθήσει καμιά δομική μεταρρύθμιση, αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πισωγυρίσματα σε σχέση με μεταρρυθμίσεις που είχαν θέσει σε εφαρμογή οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο ίδιο περιοδικό ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε και θέμα… τρομοκρατίας! Μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα Αριστερά. Ανέφερε επίσης ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους και ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να την αντιμετωπίσει. «Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα», λέει χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ