Με… πολιορκητικό κριό τον Καμμένο επιχειρεί ανατροπή της κυβέρνησης η ΝΔ

Ο στόχος διττός: Να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης και παράλληλα να βγει από το στρατηγικό αδιέξοδο όπου οδηγήθηκε με το εμμονικό αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Αφού διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες του ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, επιχειρεί τώρα να πετύχει την αποσταθεροποίηση και την πτώση της κυβέρνησης.

Καθώς οι προσπάθειές του να προκαλέσει κυβερνητική κρίση και ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχαν παταγωδώς -το Μέγαρο Μαξίμου παρείχε πλήρη κάλυψη και στήριξη στον κ. Καμμένο-, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετακινεί το πεδίο δράσης της. Με διαδοχικές πρωτοβουλίες της (επίκαιρες ερωτήσεις, διαβήματα στη Δικαιοσύνη κ.ά.) επιδιώκει να ταυτίσει τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Άμυνας, καθιστώντας τον εξίσου ένοχο ως προς τους χειρισμούς του τελευταίου στην περίπτωση του ισοβίτη και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή, με την ανακύκλωση καταγγελιών, υπαινιγμών για σκοτεινές σχέσεις, υπονοούμενα για ντοκουμέντα διαπλοκής, κ.ά., δημιουργούν μια αχλή σκανδάλων με απώτερο σκοπό να ενσπείρουν στους πολίτες την αμφιβολία ως προς την ηθική της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τακτική που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, αντίθετα αντιμετωπίζεται με καχυποψία από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας όσον αφορά τις πραγματικές της προθέσεις και τα κίνητρα. Έδωσε ακόμη την ευκαιρία στην κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας να την ταυτίσουν με συγκεκριμένο επιχειρηματία (Β. Μαρινάκη), το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση του «Noor 1». Σε βαθμό τέτοιο που υποχρέωσε τον αντιπρόεδρο Άδ. Γεωργιάδη να τον αποκηρύξει από το βήμα της Βουλής και να πάρει σαφείς αποστάσεις. Χωρίς ωστόσο να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία για τις σχέσεις της παράταξης με τον εν λόγω οικονομικό παράγοντα.

Επιφυλάξεις εκφράζονται και από γαλάζια στελέχη, που διαφωνούν με τον βαθμό εμπλοκής της παράταξης στην υπόθεση. Κατά την άποψή τους, η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να περιοριστεί στον θεσμικό της ρόλο, να ζητήσει δηλαδή την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τίποτα περισσότερο. Να μη μετατρέψει δηλαδή το όλο ζήτημα σε βεντέτα με τον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό.

Από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη δηλώνουν δικαιωμένοι από την τακτική που ακολουθούν και θεωρούν ότι το πλήγμα για την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα είναι ισχυρό και θα αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Ως εκ τούτου, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, διότι, όπως λένε, «τους έχουμε στριμώξει στα σχοινιά και θα τους χτυπάμε μέχρι να τους βγάλουμε νοκ άουτ»! Ως προς τις ενστάσεις στελεχών της παράταξης, μιλούν για μίζερη κριτική από κάποιους που δεν επιθυμούν τη σύγκρουση με τη κυβέρνηση. Σε υψηλούς τόνους θα είναι η τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη αύριο στη Βουλή, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, όπου ναι μεν το θέμα είναι η οικονομία και η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, ωστόσο ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας θα βάλει στο τραπέζι και άλλα ζητήματα, με πρώτο αυτό του Π. Καμμένου.


Σχολιάστε εδώ