Κόντρα στις ίντριγκες…

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην επιστολή του τόνισε «την ανάγκη στήριξης της ΔΑΚΕ, της μεγάλης παράταξης που έχει σημαία της τον Ριζοσπαστικό Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και δουλεύει καθημερινά για την αναπτυξιακή και παραγωγική υπέρβαση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο… Της παράταξης που χρόνια τώρα υπηρετεί με συνέπεια τις Αρχές του Ανεξάρτητου, Δημοκρατικού, Αυτόνομου Συνδικαλισμού».

***

Αυτό κι αν είναι σφάξιμο…

…και μάλιστα χωρίς βαμβάκι. Διαβάστε το παρακάτω σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist και μετά πείτε μου αν έχω δίκιο:

«Από επίδοξος γητευτής των αγορών το 2015, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στο Economist ως ο πιο αυθεντικός dealer των αγορών και των επενδυτών, διαφημίζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική, την οποία το κεφάλαιο είχε κάθε λόγο να υποδεχθεί με θέρμη. Όσο για το ότι η ΣΥΡΙΖΑϊκή έξοδος στις αγορές δεν θα συνοδευθεί με μνημόνια, εδώ η κοροϊδία εκτοξεύεται, αφού η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, με μέτρα μετά το 2018 και ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060»!

***

Μας δουλεύουν…

Ξέρετε ποια ήταν η μεγάλη επιτυχία της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup του Λουξεμβούργου; Ότι έγιναν κάποιες λεκτικές αλλαγές, οι οποίες ήταν… καίριες και σημαντικές για την Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Αυγή». Δήλωσε συγκεκριμένα ότι με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου:

α) Κλείδωσαν τα μακροπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, αλλάζοντας το «τουλάχιστον 2%» του Μαΐου, β) άλλαξε η διατύπωση για τα επερχόμενα μέτρα για το χρέος (το «αν χρειαστεί» έγινε «στην έκταση που απαιτείται») και γ) υπάρχει (…) μεγαλύτερη σαφήνεια για τα αναπτυξιακά μέτρα και την ανάπτυξη εν γένει, «στην οποία από εδώ και στο εξής θα δώσει έμφαση η κυβέρνηση».

Πάλι καλά που δεν είπε ότι είναι αγνώμων ο ελληνικός λαός που δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει για αυτόν τον… θρίαμβο της κυβέρνησης…

Κατά σύμπτωση, όμως, ήρθε ο άλλος μεγάλος… φιλέλληνας, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, να μας προσγειώσει για να μην πετάει στα σύννεφα το Μαξίμου, λέγοντας στη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή στο «Πρώτο Θέμα»: «Επιτυχής μεν η συμφωνία, αλλά θέλει κι άλλα μέτρα ακόμη»!

Για το ποια είναι αυτά τα μέτρα και πόσο θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό απόλυτη τσιμουδιά από τον τσάρο της οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ