Θέλουμε μια Εθνική δυνατή, χτίζουμε τα θεμέλια από τώρα!

«Παρά τη μακροοικονομική αστάθεια, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία, εμείς στην Εθνική Τράπεζα θεωρούμε πως το 2016 ήταν μια χρονιά πετυχημένη και μπορούμε να κοιτάζουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία», είπε χαρακτηριστικά. «Η Εθνική υπήρξε και παραμένει η πιο δυνατή τράπεζα στην Ελλάδα», είπε με έμφαση, ενώ εξήρε και το έργο των εργαζομένων, λέγοντας ότι η Εθνική «ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της»!

Ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που υλοποιήθηκε με αποτελεσματικό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια. «Κρατήσαμε την αξία της Εθνικής σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα», σημείωσε. «Δείξαμε ότι ακόμη και ένα πρόγραμμα αποεπενδύσεων δεν μπορεί να πλήξει μια μεγάλη τράπεζα που μπορεί να προσαρμοστεί στις αντίξοες συνθήκες μιας δύσκολης εποχής, να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της και τελικά να βγει δυνατή». Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση στο παρόν και εμπιστοσύνη για το μέλλον. Κι αυτό γιατί οδηγός μας στο μέλλον είναι η αξία της Εθνικής Τράπεζας, που επιβεβαιώθηκε σε μια φάση που η Ελλάδα πήγε να υποτιμηθεί».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε ότι η τράπεζα ενισχύει τα κεφάλαιά της, ενώ αντλεί και ρευστότητα που πλέον διοχετεύεται μέσα στη χώρα. «Θα λειτουργήσουμε ως παράγοντας επιτάχυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας», υπογράμμισε. «Αυτός είναι, άλλωστε, ο φυσικός προορισμός μιας ηγέτιδας τράπεζας. Να ρυμουλκήσει την αγορά μέσα από την κινούμενη άμμο της στασιμότητας και να την οδηγήσει στην ανάκαμψη». Επισήμανε ωστόσο ότι ναι μεν η Εθνική έχει τα κεφάλαια και τη ρευστότητα ώστε να υποστηρίξει δυνατά την ελληνική οικονομία, αλλά «αν δεν πάρουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος ως χώρα, όπως η Εθνική πήρε την ιδιοκτησία του δικού της σχεδίου αναδιάρθρωσης, τότε η προσπάθειά μας θα πέσει στο κενό», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη γενική συνέλευση επισήμανε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τον τρόπο που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. «Θα πρέπει να σκεφτούμε αλλιώς και να δράσουμε αλλιώς. Αποστολή της Εθνικής είναι να οδηγήσει την αγορά σε μια άλλη αντίληψη για το επιχειρείν και την οικονομική δραστηριότητα. Μπορούμε να το κάνουμε, γιατί ξέρουμε πώς γίνεται», ανέφερε. «Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ο δικός μας στόχος όμως δεν έχει αλλάξει: Θέλουμε μια Εθνική δυνατή, χτίζουμε τα θεμέλια από τώρα. Προχωράμε μπροστά», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση.


Σχολιάστε εδώ