Απʼ όλα έχει ο μπαξές

• Την αγάπη του για τους δημοσιογράφους έδειξε ο Τραμπ -πού αλλού;- στο Twitter.

Επειδή η καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Morning Joe» του ασκεί έντονη κριτική, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους Μίκα Μπρεζίνσκι και Τζο Σκαρπόρο γράφοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί να μιλούν γιʼ αυτόν «μια τρελή με χαμηλό IQ, που έχει κάνει λίφτινγκ, και ένας ψυχάκιας».

Εκφράσεις που δεν τιμούν ηγέτη κράτους.

• Ο Ιρλανδός Ρίτσαρντ Πάιν γράφει στους «Irish Times» προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους Έλληνες εναντίον όσων τους κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους και βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη. Περιπτώσεις σαν αυτές για τις οποίες κατηγορούν τους Έλληνες υπάρχουν και στην Ιρλανδία, επισημαίνει ο συγγραφέας, υπενθυμίζο­ντας πως ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πως την ίδια στιγμή η χώρα καλείται να περιθάλψει τους 60.000 πρό­σφυγες που έχουν φθάσει σʼ αυτήν.

Ο συγγραφέας καταλήγει εξηγώντας ότι η Ιρλανδία κατάφερε να βγει γρηγορότερα από την κρίση ακολουθώντας τις απαιτήσεις των αγορών. Ωστόσο αυτό έγινε με ένα τίμημα: Έχασε την αυθεντικότητά της για να μοιάσει στις μοντέρνες κοινωνίες της κρίσης. «Η Ελλάδα», σύμφωνα με τον Πάιν, «δεν πούλησε την ψυχή της».

• Ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Γερμανική Βουλή η νομιμοποίηση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Οι βουλευτές ψήφισαν νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γκέι γάμο και δίνει για πρώτη φορά διευρυμένα δικαιώματα όσον αφορά την υιοθεσία.

Μέχρι τώρα το θέμα «σκόνταφτε» στην άρνηση της Μέρκελ.

Τελικά, όμως, οι αντιστάσεις της έπεσαν… Εκλογές, βλέπετε.

Γιʼ αυτό λέμε ότι για όλα υπάρχει το σωστό timing.

• Το τερμάτισε ο Πρόεδρος Τραμπ. Ψεύτικα εξώφυλλα του «TIME» έκανε κάδρο και κρέμασε σε αρκετά γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του.

Δημοσιογράφος της «Washington Post» ανακάλυψε ότι το καδραρι­σμένο εξώφυλλο, με έκδοση 1 Μαρτίου 2009, που υμνούσε τον Τραμπ, ήταν ψεύτικο.

Εκπρόσωπος του «TIME» δήλωσε ότι το περιοδικό απαίτησε από τον Όμιλο Τραμπ να αποσύρει τα συγκεκριμένα εξώφυλλα.

Όχι τίποτε άλλο, ο πλανητάρχης επιτίθεται συνέχεια σε δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για ψευδή δημοσιεύματα.

• Καινούργιος πονοκέφαλος για τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, δηλαδή ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος της Αγίας Έδρας, κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά συρροή και ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την αστυνομία της πολιτείας Βικτώρια στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον αυστραλό επικεφαλής, ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, με τον αυστραλό επικεφαλής της αστυνομίας να μην αναφέρει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου και να μη δέχεται ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο καρδινάλιος δηλώνει αθώος, όμως οι αποδεδειγμένες κατά καιρούς κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξε ο καθολικός κλήρος στην Αυστραλία είναι νωπές στη συνείδηση του κόσμου.

• Σε επιχείρηση με σουβλάκια στα Χανιά επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ 6.300.000 ευρώ. Η επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, είχε ελεγχθεί το 2015 και είχε βρεθεί ότι με παράνομο λογισμικό έσβηνε αποδείξεις.

Συνολικά, την τριετία 2011-2013 δεν είχε εμφανίσει 115.000 αποδείξεις συνολικού ύψους 700.000 ευρώ. Επειδή το 2011 ήταν ήδη υπότροπος, ο νόμος προέβλεπε 1.200 ευρώ πρόστιμο ανά απόδειξη, με αποτέλεσμα να προκύψει το υπερβολικό πρόστιμο.

Αναγνωρίσθηκε ότι το ποσό ήταν εξωπραγματικό, ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις περί οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να πέσει στα μαλακά και να κληθεί να πληρώσει 70.000 ευρώ.

Παρʼ όλα αυτά, δεν ήταν συνεπής ούτε σʼ αυτό και, όπως προβλέπει ο νόμος, έχασε το ευεργέτημα… Μύλος…

• Προς τους αντιδημάρχους του Δήμου Κεφαλονιάς. Είπαμε, το έργο της ανάπλασης της Πλατείας και της παραλίας στο Αργοστόλι αξίζει συγχαρητηρίων και θα μείνει με ονοματεπώνυμο, το να βγαίνουν οι αντιδήμαρχοι όμως και να συγχαίρουν με επιστολές ο ένας τον άλλον είναι too much… Ήμαρτον!

• Όπως κάτι τρέχει όταν υπουργός με θηριώδες «πόθεν έσχες» χρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο με εισιτήρια πρώτης θέσης και μαζεύει αποδείξεις για τα έξοδά του και ζητά και ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ… Έλεος…

• Τροπολογία που προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρει ότι στο εξής μόνο απολυτήριο του γυμνασίου θα απαιτείται ως τυπικό προσόν για να τοποθετηθεί κάποιος στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι η καλλιτεχνική αξία και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα…

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη (sic) αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ». Ύστερα απʼ αυτά, ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει ανέβει στα κάγκελα και ψάχνει να βρει ποιους αφορά η φωτογραφική αυτή τροπολογία και για ποιες άλλες, κομβικές θέσεις της κρατικής πολιτιστικής σκηνής θα χρησιμοποιηθεί.


Σχολιάστε εδώ