Φιάσκο οι «Παραιτηθείτε»!

Στον 3ο όροφο του κτιρίου της οδού Πειραιώς είχαν επενδύσει πολλά στη συγκεκριμένη εκδήλωση, περίμεναν μια πιο μαζική συμμετοχή του κόσμου, με μεγαλύτερο παλμό και ένταση, δεδομένου ότι ήταν λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων. Η παρουσία, λοιπόν, χιλιάδων στην κεντρική πλατεία της Αθήνας θα σηματοδοτούσε την αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η εκδήλωση θα ήταν πρόβα για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα οργάνωνε στη συνέχεια, με δική της πρωτοβουλία αυτήν τη φορά, η Νέα Δημοκρατία. Το ενδεχόμενο αυτό είχε κατʼ επανάληψη συζητηθεί στα ηγετικά κλιμάκια, ενώ υπήρχαν ένθερμοι υποστηρικτές της ιδέας αυτής, με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδ. Γεωργιάδη. Οι προσδοκίες τους ωστόσο διαψεύσθηκαν, ενώ η απογοήτευση ήταν διάχυτη μεταξύ των στελεχών, ιδίως δε αυτών που είχαν σπονσοράρει την εκδήλωση. Όσο για τα μηνύματα, είχαν τελικά αποδέκτη την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η ισχνή συμμετοχή έδειξε:

Πρώτον, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί αυτήν την ώρα πολιτικές αλλαγές, πρόωρες εκλογές κ.λπ. Ακόμη κι αν διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχιστεί ομαλά η θητεία της σημερινής κυβέρνησης, με την προσδοκία ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Δεύτερον, ότι ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, αντιλαμβάνονται ή έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν αν αλλάξει κυβέρνηση.

Τρίτον, ότι η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί ως και αυτήν την ώρα να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι διαθέτει εναλλακτική λύση και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πόσω μάλλον να εμπνεύσει και να συνεγείρει τα πλήθη ώστε να βγουν στους δρόμους σε αποδοκιμασία της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ