Το καλοκαίρι του 2015 ο Τσίπρας έσπασε τα μούτρα του…

Και τον έθεσε αυτό τον συμβιβασμό στην κρίση του ελληνικού λαού», είπε ντόμπρα και σταράτα, χωρίς ήξεις αφήξεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, σχολιάζοντας το ότι και πάλι δεν φαίνεται φως μετά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup. Και συνέχισε ως εξής:

«Και αυτό είναι έντιμο. Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι αυτό ήταν πολιτικά έντιμο. Δεν είχε γίνει ούτε από τον Γιώργο Παπανδρέου ούτε από τον Α­ντώνη Σαμαρά.

Από κει και πέρα, ο ελληνικός λαός έδωσε σε αυτή την κυβέρνηση μία τετραετία. Έφτασε αυτή η κυβέρνηση σε έναν συμβιβασμό, έφτασε στην περίφημη δεύτερη αξιολόγηση. Εγώ έχω την εκτίμηση, χωρίς να λέω εύκολα λόγια, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο χρόνια. Και από αυτήν εξαρτώνται πάρα πολλά πράγματα, από τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει στα ζητήματα που τίθενται από σήμερα και μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Από το αν θα κατορθώσει το καλοκαίρι του 2018 να βάλει με καλούς όρους τη χώρα στην κανονικότητα. Να βγει, δηλαδή, η Ελλάδα στις Αγορές και να αρχίσει από κει και πέρα μια προσπάθεια δύσκολη». Και κατέληξε ομολογώντας: «Δεν είναι απλά τα πράγματα για να μπορέσει η χώρα σιγά σιγά να αρχίσει να παίρνει το δικό της χρώμα και το δικό της άρωμα. Και αυτό θα εκτιμηθεί αναλόγως από τον ελληνικό λαό».

Αλήθειες που δεν τις ακούμε από συναδέλφους του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ένθεν και ένθεν, οι οποίοι πάνω απʼ όλα βάζουν το πώς θα είναι ευχάριστοι στο ακροατήριό τους.


Σχολιάστε εδώ