Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Πάει… Κίνα ο ΑΔΜΗΕ! Το 24% του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποχαιρέτισε τη ΔΕΗ, και μάλιστα με… κλάματα. Το αγόρασε η κινεζική State Grid και έπεται συνέχεια… Τελικά, θα μείνει τίποτε σε ελληνικά χέρια;

o Πάνω από 150.000 παιδιά αναζητούν δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό. Το 2016 οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ήταν 106.000 για 132.600 παιδιά, από τα οποία μόνο 85.000 ήταν τυχερά… Οι διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας ανέρχονται σε 100.000.

o …τόσο καλά, που λόγω αδυναμίας πληρωμής ζευγάρια καταφεύγουν σε εικονικά διαζύγια, που μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν ενώπιον συμβολαιογράφου, με την υπογραφή ενός κειμένου παρουσία δικηγόρων. Το διαζύγιο… συνοδεύεται με προστασία ακινήτων από πλειστηριασμό, παροχή επιδομάτων (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα τέκνων), καθώς και εκπτώσεις στους λογαριασμούς των κοινωνικών τιμολογίων. Πώς το λέει η παροιμία; Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…

o Ετοιμάστε τα λεφτά… Μέσα στο 2017 πρέπει 7.400.000 φορολογούμενοι να πληρώσουν συνολικά 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ.

o Από τώρα έχουν κόψει οι δανειστές το κουστούμι για τις αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν μέχρι το 2060 και τα λεφτά που θα μαζέψουν. Ο λογαριασμός είναι 17 δισ. ευρώ. Και αυτά είναι λίγα σε σχέση με τα 50 δισ. ευρώ που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο. Φαίνεται ότι τα χρυσαφικά πουλήθηκαν και τώρα για τα ασημικά και τα… χάλκινα δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Που σημαίνει ότι κάτι θα μείνει για τους γηγενείς Έλληνες.

o Από την άλλη, πολλά είναι τα λεφτά που χάνονται από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, όπου γίνονται χρυσές δουλειές. Το ένα τσιγάρο στα δέκα είναι παράνομο. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χάνεις, Ευκλείδη, ταμία του κράτους. Και λόγω της ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών, κάθε μέρα κάποιοι θησαυρίζουν και πίνουν εις υγείαν του ανίκανου ελληνικού κράτους, που δεν μπορεί να κλείσει τις διάπλατα ανοιχτές πόρτες.


Σχολιάστε εδώ