Ο τουρισμός είναι το μεγάλο θύμα των σκουπιδιών

Για τους εργαζομένους με την ελληνική… ευρεσιτεχνία του συμβασιούχου αυτή η απόφαση σημαίνει απόλυση, ανεργία, με άγνωστο το αν και πότε θα βρουν ξανά δουλειά. Για όλους αυτούς και για τις οικογένειές τους είναι ακαριαίος θάνατος.

Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται από τη… βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέχρι στιγμής το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, με πρώτο τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, δεν έχει βρει διέξοδο. Αποδεικνύεται, μάλιστα, ότι δεν είχαν καν προετοιμαστεί για το πώς θα αντιμετώπιζαν ενδεχόμενη απόρριψη της παράτασης των συμβάσεων από το ΕΣ. Αλλά και τρεις εβδομάδες τώρα η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει κινητοποιήσει τους πάντες για να βρεθεί μια λύση. Δεν έχει σημάνει συναγερμός στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε χωματερές οι πόλεις και τα νησιά μας. Και όλα αυτά σε μια ώρα που την περίμεναν με αγωνία όλοι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των τουριστών, ντόπιων και ξένων, αλλά και σε όλη την αλυσίδα που συνδέεται με τον τουρισμό (τρόφιμα, διασκέδαση, εσωτερικές μετακινήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής, αγορά αναμνηστικών κ.λπ.), για να δουλέψουν και να καλύψουν τις απώλειες του χρόνου και τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς τους. Και τώρα βλέπουν να καταστρέφονται, να χάνουν την ανάσα, την ευκαιρία στην οποία είχαν επενδύσει για να βγάλουν και αυτήν τη χρονιά, να αποφύγουν το λουκέτο.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι… φίλοι και εταίροι μας. Ο Σόιμπλε, που δεν χάνει ευκαιρία να δείξει πόσο μας… αγαπάει. Και πρωτίστως, βέβαια, οι ανταγωνιστές μας.

Ο τουρισμός είναι ο πλούτος μας, το χρυσάφι μας, το χωράφι που πάντα θα παράγει και αν… λιπανθεί και προβληθεί σωστά θα είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση. Και μπορεί να γίνει το κύριο στήριγμα της οικονομίας μας, ώστε να μην έχουμε ανάγκη κανέναν Σόιμπλε, ΔΝΤ, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι.

Την… μπαγκέτα την κρατάει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος πρέπει να πάρει στα χέρια του το θέμα των συμβασιούχων, να βρει πάση θυσία λύση στο πρόβλημα, απομακρύνοντας κάθε σκιά από τον τουρισμό, πριν το θέμα γίνει εργαλείο στα χέρια των ανταγωνιστών, αρκετοί από τους οποίους είναι και εταίροι μας, και μάλιστα κάποιοι από εκείνους που θέλουν να μας τελειώσουν…

Γιʼ αυτό, τον τουρισμό και τα μάτια μας…


Σχολιάστε εδώ