Νομιμόφρων ο Δένδιας, λένε άνθρωποι του Μητσοτάκη

Ο συναγερμός στα γραφεία της οδού Πειραιώς, αλλά όχι μόνο, ήχησε πριν καλά καλά φτάσει στα σημεία διανομής το φύλλο της εφημερίδας, ενώ από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Από το σημείο εκείνο και για τις επόμενες, αρκετές ώρες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδύθηκαν σε μια συντονισμένη, πλην όμως αγωνιώδη προσπάθεια είτε να διαψεύσουν τη βασιμότητα των πληροφοριών, είτε να υποβαθμίσουν τη σημασία των σεναρίων, που -σημειωτέον- ανακυκλώνονται το τελευταίο διάστημα στα ενδότερα της παράταξης. Παράλληλα, αναζητούσαν τις πηγές των πληροφοριών προκειμένου να καταλήξουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα, αν δηλαδή προέρχονταν από στελέχη της παράταξης και ποια ήταν τα βαθύτερα κίνητρά τους.

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση, που θα ‘λεγε κι ο Μάο. Πλην όμως η αναστάτωση που προκλήθηκε από το δημοσίευμα καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά αλλά και ότι παρά την επιφανειακή ηρεμία, τα νερά κινούνται υπόγεια στη γαλάζια παράταξη.

Η πλευρά που πρώτη έσπευσε να… διαψεύσει τις πληροφορίες ήταν αυτή της ηγεσίας, με στενό συνεργάτη -από τους πιο στενούς- του κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ο Ν. Δένδιας είναι νομιμόφρων, ακολουθεί πιστά, κινείται στην επίσημη γραμμή. Κι ότι σε γενικές γραμμές τον θεωρούν… δεδομένο, κατά συνέπεια δεν μπορεί να σχεδιάζει, ούτε καν να το σκέπτεται να αμφισβητήσει -πόσω μάλλον να επιχειρήσει την ανατροπή του- τον αρχηγό. Πρόσθεταν ακόμη ότι όλες οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε μέχρι σήμερα ήταν εν γνώσει ή σε συνεννόηση με το γραφείο του προέδρου. Ανέφεραν δε ως παράδειγμα τη μεγάλη εκδήλωση που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος οργάνωσε τον Μάιο, με την επισήμανση ότι ήταν σε στενή συνεργασία με πολύ στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη.

Θα έχει κορυφαία θέση στην… κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Θέλοντας μάλιστα να δείξουν πόσο αφοσιωμένος είναι ο κ. Δένδιας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πόσο θερμές είναι οι σχέσεις τους, ο στενός από χρόνια συνεργάτης του αρχηγού της ΝΔ και οικογενειακός φίλος από εποχής του πάτερ φαμίλια μας έλεγε ότι ο Κυριάκος προορίζει τον κ. Δένδια για πάρα πολύ σημαντική θέση, σημαντικότερη και από εκείνη του αντιπροέδρου στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει η ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Δένδιας, ο οποίος μέσω στενών συνεργατών του διέψευσε τις πληροφορίες κι έδωσε «όρκους πίστης και αφοσίωσης» στον Κυρ. Μητσοτάκη. Παρά ταύτα, πληροφορίες προερχόμενες από συνομιλητές του ανέφεραν ότι το δημοσίευμα τον έφερε σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούσε να γνωρίζει πώς θα εκλάμβαναν τις σχετικές πληροφορίες στο επιτελείο του αρχηγού. Δεδομένου ότι από ορισμένους πέριξ του κ. Μητσοτάκη υπάρχει πάγια μια διάθεση ενοποίησης στελεχών ή αναζήτησης υπονομευτών, απόρροια της παλαιότερης συνεργασίας τους με τον Αντ. Σαμαρά. Πόσω μάλλον στην περίπτωση του κ. Δένδια, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα ακολουθεί μια δική του πορεία, με παρεμβάσεις όπου και όταν αυτός κρίνει σκόπιμο. Με άλλα λόγια απέφευγε να ταυτίζεται με τις επιλογές της ηγεσίας, ενώ στους συνομιλητές του έδινε την εντύπωση ότι κινείται πιο κοντά στον Κ. Καραμανλή παρά στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Κορυφαία στελέχη της παράταξης αναδείκνυαν μια άλλη πτυχή της υπόθεσης: Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων πληροφοριών έβαλε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν δεν τις πάγωσε οριστικά, τις αρχηγικές φιλοδοξίες του κ. Δένδια, που και υπαρκτές είναι και γνωστές σε όλους στη Νέα Δημοκρατία. Εντελώς διαφορετική εκδοχή όσον αφορά το δημοσίευμα στο «ΠΑΡΟΝ» έδιναν στελέχη που κινούνται πέριξ του κ. Σαμαρά. Διέψευδαν (με ποια δεδομένα, άραγε;) τις πληροφορίες με το τρομερό επιχείρημα ότι ο κ. Δένδιας διατηρεί άριστες σχέσεις με τον αρχηγό. Από εκεί και μετά έμπαιναν στον σκοτεινό χώρο των θεωριών συνωμοσιών, στις οποίες είναι επιρρεπείς όσοι θήτευσαν πλάι στον πρώην πρωθυπουργό ή κατά καιρούς συνεργάστηκαν στενά μαζί του. Πιο συγκεκριμένα, είδαν πίσω από το δημοσίευμα δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ και του Μεγάρου Μαξίμου και, πηγαίνοντας ακόμη βαθύτερα, «ανακάλυψαν» και εμπλοκή καραμανλικών στελεχών που επιχειρούν να υπονομεύσουν τον… λαοπρόβλητο και αδιαμφισβήτητο Κυρ. Μητσοτάκη

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ