Μόνο όλοι μαζί μπορούν να νοικοκυρέψουν τη χώρα

Είναι τα λόγια, η κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που ζούμε σήμερα, της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η ίδια της η διαδρομή στα πέτρινα χρόνια, κάτι ανάλογο των οποίων βιώνουμε σήμερα. Είναι μια έκρηξη αλήθειας στη συνέντευξή της στην «Καθημερινή» στη Γιώτα Συκκά, όπου μιλάει για τη δική μας ευθύνη, που δώσαμε τα κλειδιά της χώρας μας στους εταίρους μας.

«Η πολιτική είναι ένα χάος. Την κύρια ευθύνη την έχουμε βέβαια οι ίδιοι – οι πολιτικοί μας, που από το παρελθόν δεν ετοιμάστηκαν, δεν νοικοκύρεψαν το κράτος. Όμως είναι καιρός να αλλάξουν και οι Ευρωπαίοι. Κοιτάξτε πώς συμπεριφέρονται σε χώρες μικρές, σαν τη δική μας».

Πρέπει όλοι μαζί…

Μίλησε ακόμη για την Αριστερά, τον χώρο από τον οποίο η Μαρία Φαραντούρη έχει δώσει πολλούς αγώνες, σε μέρες που όλα τα ʼσκιαζε η φοβέρα, αλλά και για τις ευθύνες όλων των κομμάτων: «Πρέπει να πω ότι και η Αριστερά δεν είχε θητεία στην πολιτική. Για αυταπάτες μίλησε ο Τσίπρας. Όλοι είχαν αυταπάτες. Ο Γιώργος έλεγε ότι θα βγούμε σε έναν χρόνο στις αγορές, ο Σαμαράς ότι θα σκίσει το Μνημόνιο, όλοι έχουν αναλογικά ευθύνες.

Εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε το κράτος. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί, όλοι μαζί μπορούν να νοικοκυρέψουν τη χώρα».


Σχολιάστε εδώ