Γιατί να μη διορθώνει την ψήφο του και ο πολίτης, κύριε πρόεδρε της Βουλής;

Και μάλιστα θα μπορεί να τη διορθώνει όχι μόνο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας αλλά και αφότου θα έχει ανακοινωθεί, εγγράφως όμως, αφού θα το έχει… ξανασκεφθεί… νηφάλια, ύστερα από… περίσκεψη και από τις… συμβουλές που θα του… έχουν δοθεί…

Καλά, είναι δυνατόν ο βουλευτής, στον οποίο οι πολίτες έχουν εμπιστευθεί τις τύχες της χώρας και της ζωής τους, να ψηφίζει και μετά να ξεψηφίζει γιατί δεν είχε καταλάβει τι ψήφιζε; Δεν θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι, κύριε πρόεδρε της Βουλής, το ότι μπορεί να αλλάξει άποψη ύστερα από… κάποιες παρεμβάσεις που θα γίνουν ή, για να το πούμε ωμά, επειδή θα του τραβήξουν «κάποιοι» το αυτί. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να το αποκλείσει…

Άνοιξε τεράστιο θέμα η Βουλή με αυτή την απόφασή της. Και όχι μόνο ηθικό, για την αξιοπιστία του βουλευτή. Επιτρέπει να ανατρέπονται αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα, όπου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι με τρεις τέσσερις ψήφους διαφορά. Ακόμη και στην κορυφαία επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπάρχει και κάτι άλλο όμως, ακόμη πιο σοβαρό. Γιατί να μη ζητήσουν και οι πολίτες να έχουν το ίδιο δικαίωμα, πρόεδρε της Βουλής Νίκο Βούτση; Να μπορούν να διορθώνουν την ψήφο τους στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές με μια έγγραφη δήλωση ότι εκ… παραδρομής ψήφισαν το τάδε κόμμα;

Κύριοι βουλευτές, γιατί να τους αρνηθείτε το δικαίωμα που δίνετε στον εαυτό σας;


Σχολιάστε εδώ