Απʼ όλα έχει ο μπαξές

• Ο Πρόεδρος Τραμπ, προκειμένου να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και να αντιμετωπίσει το υπέρογκο κόστος της κατασκευής, ανακοίνωσε, σε συγκέντρωση οπαδών του στην Αϊόβα, ότι θα τοποθετηθούν κατά μήκος του τείχους φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εμπορικό μυαλό ο Πρόεδρος…

• Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Κεφαλονιάς, πρέπει να πιστώσουμε στη Δημοτική Αρχή το έργο της ανάπλασης της Πλατείας και της παραλίας, από τη γέφυρα Δεβοσέτου μέχρι τη Λαχαναγορά. Νομίζουμε ότι το έργο μιλάει από μόνο του, ως εκ τούτου οι ανακοινώσεις για «ψυχοφάρμακα και αντιλυσσικά» μόνο πολιτικές κατινιές είναι…

• Της παρακολούθησης… το κάγκελο μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον.

Το περιοδικό «Der Spiegel» αποκαλύπτει ότι οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν για χρόνια εταιρείες και κυβερνήσεις των ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα πατήσει και στο άβατο του Λευκού Οίκου.

Το «Spiegel» επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή του και περιλαμβάνουν 4.000 α­ριθμούς τηλεφώνων, fax και mail, τα οποία η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε. Εκεί υπάρχουν τηλέφωνα και fax του Λευκού Οίκου, των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ, του Πολεμικού Αεροπορίας, του εσωτερικού του Πενταγώνου, του ΔΝΤ και άλλων αμερικανικών εταιρειών.

• Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατέκτησε την πρώτη θέση στον κόσμο παίρνοντας το Βραβείο Καλύτερου Υπομνήματος Εναγομένου (Award for Best Respondent Written Submission) στον παγκόσμιο τελικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης «ELSA Moot Court Competition on World Trade Organization Law», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 6-11 Ιουνίου του 2017, στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στη Γενεύη.

• Ήταν γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο σε νησί του Αιγαίου και χορήγησε σε διάστημα 22 χρόνων 235 πιστοποιητικά τυφλότητας που θεωρήθηκαν αναληθή. Το αποτέλεσμα: Της επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης. Τώρα, μέσω του Συμβουλίου Επικρατείας, ζητά την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής, επικαλούμενη ότι ο αριθμός των 235 ατόμων είναι αποδεκτός σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά στατιστικά, μεταξύ υγιούς και τυφλού πληθυσμού (ένας τυφλός ανά 300 κατοίκους)!

• Τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του Τραμπ δημοσιεύθη- καν σε ομοσπονδιακό έντυπο.

Σύμφωνα μʼ αυτά, ο Πρόεδρος δήλωσε εισοδήματα 594 εκατ. δολάρια για το 2016, ενώ στις αρχές του 2017 τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 1,4 δισ. δολάρια και οι προσωπικές οφειλές του σε 315,6 εκατ. δολάρια σε γερμανικές, αμερικανικές και άλλες τράπεζες. Μήπως να ζητήσει εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα δάνειά του;

• Μεγαλεία… Everest, Flocafe και Goodyʼs στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς…

Να δούλευε και ο κλιματισμός στην αίθουσα αναχωρήσεων, τι καλά που θα ʽτανε…

• Ήταν όλοι τους εκεί, στη συναυλία-σταθμό, στο Καλλιμάρμαρο, για τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Κεφαλονίτη Π. Μπαρμπάτη να διευθύνει τους μουσικούς και τους 300 χορωδούς που πήραν μέρος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής ο εμβληματικός, αιώνιος έφηβος Μανώλης Γλέζος, αρχηγοί κομμάτων, πολιτικοί, καλλιτέχνες, τέσσερα κανάλια από το εξωτερικό…

Μεγάλη απούσα η ΕΡΤ… Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από τους διοργανωτές. Κρίμα…

• Ύστερα από χρόνια αρνητικών κρίσεων για την ελληνική κρίση, η «Liberation» υμνεί ξανά την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Παρουσιάζει τον Πειραιά και τα μαγαζάκια του, τη Βουλιαγμένη, τις μικρές γειτονιές και ερωτεύεται τα Αναφιώτικα γράφοντας: «Πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά. Πρέπει να ξεπεράσεις τις ορδές των τουριστών που συνωστίζονται στα δρομάκια, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, τις δύο γειτονιές που βρίσκονται στα πόδια της Ακρόπολης, και να πας ακόμη ψηλότερα, ακόμη κι αν δεν φαίνεται τίποτα.

Και ξαφνικά, έφτασες: Απόλυτη σιωπή, ένας δαίδαλος από στενά και στριφογυριστά δρομάκια, αλλά κυρίως μικρά σπιτάκια, ασβεστωμένα, πνιγμένα στα τριαντάφυλλα και τα γιασεμιά, που θυμίζουν σπίτια ψαράδων. Θα νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται σε ένα ξεχασμένο νησί κι όχι στην καρδιά της Αθήνας».


Σχολιάστε εδώ