Αλλαγές με τα… πρωτοβρόχια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα περιοριστούν στα πρόσωπα αλλά θα είναι και δομικές, που σημαίνει ότι όργανα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα είτε θα αναδομηθούν είτε θα αντικαταστα- θούν με άλλα. Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύμα των αλλαγών θα παρασύρει και τον επικοινωνιακό τομέα, αλλά, προς απογοήτευση δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, Νεοδημοκρατών, δεν θα… πάρει μαζί του και τον επικοινωνιολόγο Τ. Θεοδωρικάκο. Παρά τις διαδοχικές αστοχίες σε θέματα στρατηγικής, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει να τον εμπιστεύεται. Ή, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, δεν θέλει να παραδεχτεί τη λάθος επιλογή του.

***

Τη δυσφορία αρκετών στελεχών προκάλεσε το γεγονός ότι η επίσημη Νέα Δημοκρατία δεν θεώρησε… αναγκαίο να απαντήσει στην επίθεση του Γ. Παπανδρέου σε βάρος των Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά. Δεν το θεώρησε ούτε και σκόπιμο να τους υπερασπιστεί για τις κατηγορίες που τους προσήψε – ο πρώτος χρεοκόπησε τη χώρα και ο δεύτερος μας «φόρτωσε» με πέντε χρόνια «Οδύσσειας», εννοώντας τα Μνημόνια και τη λιτότητα. Η εξήγηση στενών συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη, οι οποίοι επισήμαναν ότι «ο Γ. Παπανδρέου είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά», δεν κρίθηκε και ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι πιο καχύποπτοι απέδωσαν τη στάση της ηγεσίας στο γεγονός ότι δεν ήθελε να… δυσαρεστήσει τους μη δεξιούς ψηφοφόρους, στους οποίους προσβλέπει στις επόμενες εκλογές.

***

Συζητήσεις επί συζητήσεων πυροδότησε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής για τις εσωτερικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία. Λογικό κι επόμενο, αν λάβει κανείς υπόψη του την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της παράταξης. Το ενδιαφέρον είναι ότι εκείνοι που ενοχλήθηκαν ήταν οι Σαμαρικοί, οι οποίοι όχι μόνον έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και να… αποκλείσουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του από τον Ν. Δένδια, με το… ακαταμάχητο επιχείρημα ότι ο τελευταίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη.

Απέδωσαν δε τα σχετικά σενάρια (που συζητούνται εντός της Νέας Δημοκρατίας) σε… αριστερή προπαγάνδα.


Σχολιάστε εδώ