Στον γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Με όχημα το «πάση θυσία στο ευρώ» και στόχο την παραμονή στην καρέκλα της δοτής εξουσίας, η ΠΦΑ αποδέχτηκε τελεσίδικα την ακόλουθη τερατώδη ρύθμιση: Η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους θα ανέρχεται σε επίπεδα της τάξης του 15% του ΑΕΠ σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο και σε 20% στη συνέχεια! Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα εκταμιεύει ετησίως τα αστρονομικά ποσά της τάξης των 26 δισ. αρχικά και 36 δισ. αργότερα. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ (6 δισ.) και το υπόλοιπο 15%-20% του ΑΕΠ (26-36 δισ.) από τη βίαιη εξαγορά ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Η διαβολική αυτή ρύθμιση-συμφωνία καταδεικνύει την τραγική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας αδύνατη την όποια πιθανότητα αναπτυξιακής προοπτικής της για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, ούτε φυσικά η Γερμανία, που θα μπορούσε να επιτύχει ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών.

Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ και με τη συμφωνία του 1953, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα.

Στην καταστροφική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (την οποία θα τιμήσει και η ΝΔ, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη – το κράτος έχει συνέχεια), υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δεσμεύσεις για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων (αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις, pension reforms), νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για μικρομεσαία στρώματα (broadening the tax base), παράδοση των «κόκκινων» δανείων σε τραπεζικούς γύπες, άμεση προώθηση λειτουργίας του Υπερταμείου κ.λπ. Η εξοντωτική συμφωνία, διανθισμένη με πολλά κούφια ευχολόγια για τη δήθεν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κλείνει με την παρατήρηση ότι όποια μέτρα παρθούν δεν θα επιβαρύνουν τις χώρες-μέλη της ΕΕ.


Σχολιάστε εδώ