Ποια κυριαρχία; Προτεκτοράτο είμαστε…

Και αυτά δεν είναι εικασίες ή λόγια του αέρα. Αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής βγήκε ο… συμπέθερός μας, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, και τελεσιγραφικά ΑΠΕΙΛΗΣΕ την κυβέρνηση ότι «εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, ενδεχομένως (!) να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης»!

Ωμός εκβιασμός, ο οποίος υποκρύπτει την ποινική κάλυψη των εν λόγω κυρίων για παρανομίες κατά την πώληση φιλέτων του κράτους για ίδιον όφελος. Εκβιασμός στον οποίο αυθωρεί και παραχρήμα υπέκυψε η κυβέρνηση. Με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθησυχάζει τον ισπανό υπουργό: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας»!

Ό,τι διατάξετε…

Αυτή είναι η νομιμότητα που πρεσβεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που δείχνει ωμά ποιου είδους κυριαρχία έχει απομείνει στη χώρα μας. Το παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για τα 140 προαπαιτούμενα είπε: «Εμείς απέναντι στην επιτροπεία κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την (…) αμβλύνουμε. Στείλαμε γράμματα στους θεσμούς, που θέλουν ακόμα και μικροεπιτήρηση, όχι δηλαδή μόνο για τα μεγάλα ζητήματα αλλά και για τα μικρά»!

Για άμβλυνση ικετεύει ο Τσακαλώτος, όχι για κατάργηση…

Άλλοι δύο ξένοι…

Να σημειώσουμε ότι πριν από μία εβδομάδα βάλαμε καπέλο άλλους δύο ξένους, αυτήν τη φορά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το γνωστό ως ΤΧΣ. Τον δρα Μάρτιν Τζούρντα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον κ. Ερίκ Τουρέ ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Εισάγουμε ξένους και εξάγουμε Έλληνες με πτυχία…


Σχολιάστε εδώ