Παυλόπουλος: Να παλέψουμε όλοι μαζί για αυτήν την Ευρώπη

Στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup «αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας μας απʼ αυτήν τη βαθιά κρίση, που έχει ταλανίσει τον τόπο και τον λαό μας με τόσες θυσίες, αλλά και με τόσες άδικες θυσίες».

Αναφερόμενος στην απόφαση, σημείωσε ότι με αφορμή την ελληνική κρίση αποδείχθηκε ότι στην Ευρώπη η βασική αρχή της αλληλεγγύης, με όλα τα προβλήματα που είχε η Ευρώπη, λειτουργεί. Επισήμανε ακόμη ότι το 2017 είναι έτος εκλογών για την Ευρώπη, όπου οι ευρωπαϊκοί λαοί αντέχουν -όπως τόνισε- απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό όραμα. «Όμως, όπως οι λαοί αντέχουν, έτσι και οι ηγεσίες τους πρέπει να αποδείξουν κι εκείνες ότι παίρνουν το μήνυμα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνο νομισματική ένωση και πως δεν νοείται πραγματική νομισματική ένωση και ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική ένωση. Κατά συνέπεια, όπως ο ίδιος τόνισε: «Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ως προς τα εργαλεία και ιδίως στα αρμόδια όργανα, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να μπορέσουν να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο σʼ αυτήν την προσπάθεια. «Δεν μεγαλοπιανόμαστε, δεν είμαστε αλαζόνες. Δεν λέμε ότι εμείς θα αλλάξουμε μόνοι μας την Ευρώπη. Όμως λέμε προς όλους τους εταίρους μας ότι είμαστε εδώ, με αφορμή και την τραυματική αυτή εμπειρία της ελληνικής κρίσης, για να παλέψουμε όλοι μαζί για αυτήν την Ευρώπη», σημείωσε.


Σχολιάστε εδώ