Ο ΕΦΚΑ μοιάζει με παλιό και αφύλακτο κτίριο

Ο ΕΦΚΑ, όπως έχουμε αναφέρει κατʼ επανάληψη, ενώ ως ιδέα ήταν σωστή, φτιάχτηκε με προχειρότατο τρόπο. Έτσι, έξι μήνες μετά τη λειτουργία του, εκτός των όποιων προβλημάτων στα μητρώα, την απουσία -ακόμη και σήμερα- κάποιων εγκυκλίων, την έκδοση συ­ντάξεων με επιφύλαξη, την καθυστέρηση πληρωμής των ληξιπροθέσμων σε τρίτους αλλά και στους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ -έως 31/12/2012-, την έλλειψη αναλωσίμων, τη μη συντήρηση των ανελκυστήρων, υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με τη φύλαξη των κτιρίων σε αρκετά από τα καταστήματά του. Υπάρχουν μάλιστα κρούσματα κλοπών, με κίνδυνο στο μέλλον να αυξηθούν. Σε λίγο, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αναλάβουν ρόλο φύλακα οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, οι οποίοι οφείλουν άμεσα να εκπαιδευτούν καταλ­λήλως…

Επιπλέον:

1. Οι νέες συντάξεις «με επιφύλαξη» του νόμου Κατρούγκαλου, που άρχισαν να εκδίδονται πριν από λίγες μέρες από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως είχε προβλέψει -και υπολογίσει- εδώ και καιρό το «ΠΑΡΟΝ», βγαίνουν αρκετά κουτσουρεμένες.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες:

α. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση καταβολής εισφορών για το βʼ εξάμηνο του 2016 στους ασφαλισμένους κάποιων εντασσομένων Ταμείων στον ΕΦΚΑ (π.χ. ΟΓΑ).

β. Έχει ακουστεί το σενάριο της επιδότησης στον ΕΦΚΑ -για την πληρωμή των συντάξεων- μέσα από το κονδύλι του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών).


Σχολιάστε εδώ