Μονομαχία στη Βουλή Τσίπρα – Μητσοτάκη

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η συμφωνία που η κυβέρνηση συνομολόγησε με τους δανειστές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τα συμφέρο­ντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ενώ συνιστά πολιτικά ήττα για την κυβέρνηση. Με αυτό το σκεπτικό θέλουν να σύρουν στο Κοινοβούλιο τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να τους υποχρεώσουν σε μια… μακρά απολογία έναντι των βουλευτών, αλλά κυρίως έναντι του ελληνικού λαού. «Ο κ. Τσίπρας υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ανώτατου κομματικού παράγοντα.

Πληροφορίες από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην κριτική του προς τον πρωθυπουργό. Θα τον κατηγορήσει ότι με δική του ευθύνη και για λόγους πολιτικούς (κομματικούς) η αξιολόγηση καθυστέρησε κατά 16 μήνες για να κλείσει, φορτώνοντας τους πολίτες με εξοντωτικά μέτρα πολλών δισ., ότι έβαλε τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ένα τούνελ πολυετούς λιτότητας, χωρίς προοπτικές εξόδου από το αδιέξοδο. Κι όλα αυτά χωρίς να επιτύχει κανέναν από τους βασικούς του στόχους: Την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). «Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω», σημείωναν ηγετικά στελέχη της παράταξης.

Δεν λείπουν και απόψεις που προσεγγίζουν αυτές του… Β. Σόιμπλε. Λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση του γερμανού υπουργού ότι δεν υπήρξε καμιά θεμελιώδης αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα σε σχέση με όσα είχαν προταθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκης σχολίασε μέσω Twitter: «Συμφωνία σχεδόν ίδια με αυτή που απέρριψε η κυβέρνηση πριν από έναν μήνα. Τότε ήταν χειρότερη από τις χειρότερες. Τώρα πανηγυρίζουν…».


Σχολιάστε εδώ