Η αύξηση των εισφορών από το 2018 και για τους αγρότες

Έτσι, οι ασφαλιστικές εισφορές των υπαγομένων στην ασφάλιση του ΟΓΑ από 1/1/2018 και για κάθε επόμενο έτος δεν θα αφαιρούνται αλλά θα συμπεριλαμβάνονται ως βάση υπολογισμού στο ποσό επί του οποίου θα προσδιορίζεται η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικά για το 2018, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ θα υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% της βάσης προσδιορισμού των εισφορών. Τα βασικά σημεία της απόφασης για τον ΟΓΑ έχουν ως ακολούθως:

α. Η μηνιαία βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του/της συζύγου και των ενηλίκων τέκνων, στην περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης, αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του εισοδήματος της εκμετάλλευσης-δραστηριότητας προς τον αριθμό των μελών, διαιρούμενο περαιτέρω διά του 12.

β. Στις περιπτώσεις πολλαπλής δραστηριότητας με υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση, η μηνιαία βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα.

γ. Στις περιπτώσεις που κάποιος καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 38 του ν. 4387/2016 ως μισθωτός, η μηνιαία βάση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί το άθροισμα του εισοδήματος από την παροχή των μισθωτών υπηρεσιών και του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος.


Σχολιάστε εδώ