Διχάζει η παρουσία του Σημίτη στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ

Την επομένη του συνεδρίου του «Κύκλου Ιδεών», στο οποίο δεν παρέστη η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του επεσήμανε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ευκρίνειας στις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πως ο χώρος διακατέχεται από αμφιθυμία. Είπε επίσης ότι δεν είναι σαφές το σχέδιο των μετεκλογικών συνεργασιών, επεσήμανε την απουσία του μεταρρυθμιστικού προτάγματος και τόνισε πως το πρόγραμμα που δόθηκε προς διαβούλευση «είναι γραμμένο στο πόδι».

Πάντως, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και περιορίζονταν να σχολιάσουν μόνο ότι «ο κ. Βενιζέλος ακολουθεί προσωπική στρατηγική».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και την ενότητα του χώρου εν όψει του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποδοχή της πρότασης να παραστεί και να μιλήσει ο Κώστας Σημίτης στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου δημιούργησε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Και αυτό διότι από τη μια ορισμένα στελέχη εκφράστηκαν θετικά, τονίζοντας ότι έτσι ενισχύεται το ακροατήριο της Συμπαράταξης, από την άλλη όμως άλλα στελέχη εξέφραζαν τον προβληματισμό ότι η παρουσία Σημίτη και όσα θα πει θα θολώσουν το μήνυμα που θέλει να στείλει η Φ. Γεννηματά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει διατυπώσει διαφορετικές θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα.

Στο μεταξύ, σε πλήρη οργανωτική ετοιμότητα είναι πλέον η ΔΗΜΑΡ, καθώς απομένουν λιγότερες από 15 ημέρες για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μάλιστα υπήρξαν και θετικά μηνύματα από το Οργανωτικό, καθώς καταγράφεται μια σταθερή τάση επιστροφής στελεχών και μελών που είχαν απομακρυνθεί από τη ΔΗΜΑΡ μετά τις ευρωεκλογές.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει παναττική σύσκεψη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος τα κορυφαία στελέχη συζήτησαν διεξοδικά όλες τις πολιτικές εξελίξεις και αποφασίσθηκε πως σταθερή επιδίωξη της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί η δημιουργία ενός σύγχρονου, ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα εντός του 2017, με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής, και στη συνέχεια η εκλογή επικεφαλής από τη βάση, καθώς δεν χωρούν πλέον άλλες καθυστερήσεις, όπως επισημαίνουν στην απόφαση.


Σχολιάστε εδώ