ΒΕΝΙ και Όλιβερ Στόουν

Κάποτε, εδώ στην Ψωραλέξαινα, πρωθυπουργεύοντος του Σημίτη και υπουργεύοντος στο ΥΠΠΟ του Βενιζέλου, ο Στόουν ζήτησε να δει, μέσω Κώστα Γαβρά, τον υπουργό για να συζητήσουν την πραγματοποίηση μιας μεγάλης παραγωγής στην Ελλάδα. Κλείστηκε το ραντεβού, οι δύο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες πήγαν και περίμεναν στον προθάλαμο για 50 λεπτά. Ο Βενιζέλος ασχολείτο, φαίνεται με τα ολυμπιακά έργα. Ο Στόουν εκνευρίσθηκε και έφυγε, παρά τα παρακαλετά του Γαβρά να μείνει. Πήγε στην Τουρκία, όπου του έκαναν τεμενάδες, για το γύρισμα της ταινίας.

Τώρα ο Βενιζέλος διακηρύσσει ότι τελείωσαν τα ψέματα και οι λαϊκισμοί και να πάμε μαζί του για μια νέα Ελλάδα… Θα πέσουν τα κεραμίδια της Μονής του Αγίου Σουλπικίου στα κεφάλια μας.

***

Αϊ-Στράτης

Από χώρος εξορίας εκατοντάδων κομμουνιστών, αριστερών ή αντιφρονούντων πολιτών, σήμερα ένα διαμαντάκι του Αιγαίου, που το προσέχει, σαν τα μάτια της, η στρατιωτική ηγεσία, οργανώνει την άμυνά του. Η Διοίκηση Άμυνας Νήσων (ΑΣΔΕΝ, 88 ΣΔΙ) πραγματοποίησε (3-6-2017) επιτυχείς βολές Πυροβολικού. Τον Οκτώβριο ξανά, που θα έχουν φύγει οι τουρίστες.

***

ΑΟΟΑ, βαθειά κατήφεια

= Προ τετραετίας, περίπου, ο Αβραμόπουλος έβγαλε από το κενοτάφιο, όπου ήταν ενταφιασμένος επί 40έτη, τον φάκελο του ΑΟΟΑ και τον παρέδωσε στα υπηρεσιακά όργανα για να τον αναβιώσουν. Έκτοτε ουδέν!

= Προ ημερών, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσας ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα και παρενέβη στον συνάδελφό του υπουργό κ. Σταθάκη για να ξαναπάρει εμπρός η μηχανή. Για να δούμε.

= «Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμη δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς, όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν», έλεγε ο μέγας Μπίσμαρκ.

***

Λαγός τη φτέρη έσειε…

= Την υπόθεση του βρωμερού σκανδάλου της προμήθειας των αντιαεροπορικών OSA/AK τη γνωρίζουμε καλά και την είχαμε καταγγείλει, εις ώτα μη ακουόντων, από τις 7/11/2004 (!). Επαναλάβαμε το story στο φύλλο της 23/4/2017, όταν ανακοινώθηκε η παραπομπή των Σμπώκου, Κάντα, Χριστοδουλίδη κ.ά.

= Τώρα μαθαίνουμε ότι η «ομάς» προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αιτούμενη την αναίρεση του βουλεύματος και ισχυριζόμενη ότι τʼ αποδεικτικά στοιχεία είναι τα ίδια με αυτά άλλων… μιζών.

= Θα πρέπει να προσέχουν πολύ μήπως επιβαρύνουν τη θέση τους.

***

Αμερική, Αμερική…

= «Καλά μου λέγαν μερικοί πως είσαι χώρα μαγική…», τραγουδούσε κάποτε ο Κοινούσης.

= Δεν άφησε γλυκιά κουβέντα που να μην πει ο Καμμένος για τις ΗΠΑ στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (OCD) των ΗΠΑ στην Ελλάδα (ΛΑΕΔ, 9/6/2017).

= «Η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι είναι με τις ΗΠΑ… Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της χώρας μας είναι οι ΗΠΑ. Οι άλλοι είναι σύμμαχοι, αλλά είναι μόνο ως πιστωτές χωρίς σεβασμό», είπε.

= Η τελευταία παράγραφος θα στεναχώρησε τον Σόιμπλε…

= Εν τω μεταξύ ζήτησε βοήθεια σε αεροπλάνα και βαπόρια για να μπορεί η Ελλάδα να επιχειρεί από Κρήτη ως Σουέζ…

***

Ο Στρατός πρωτοπορεί

= Ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφάνης, αεικίνητος και αεί προβληματιζόμενος, επιζητών ρεαλιστικές λύσεις, διαπίστωσε ότι, πέραν των άλλων γηρασμένων υλικών, τα αυτοκίνητα πόλεως του ΓΕΣ ενηλικιώθηκαν, χωρίς προοπτικές αντικαταστάσεως. Κοίταξε μπροστά και σκέφθηκε την ηλεκτροκίνηση.

= Έκανε έρευνα αγοράς και μία από τις μεγάλες εταιρείες προσέφερε, δωρεάν, δύο τέτοια οχήματα των 1.400 κ.ε. Καλή αρχή.

= Διάβασα προχθές ότι στο Όσλο η νορβηγική κυβέρνηση εγκατέστησε σε καίρια μέρη της πόλης φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους πολίτες με δωρεάν παροχή υπηρεσίας. Άλλοι λαοί…

= Οφείλω να σημειώσω ότι ο Α/ΓΕΣ επιθεώρησε κατά το τελευταίο δίμηνο 47 μονάδες και σχηματισμούς και επικοινώνησε άμεσα με το προσωπικό.

***

Γιάννο μου, το μαντήλι σου…

= Τι το ʼχεις λερωμένο; λέει ένα ηπειρώτικο άσμα.

= Πληροφορίες, από Ζυρίχη μεριά, φέρουν ότι ο Γιάννος έχει βάλει λυτούς και δεμένους, μεγάλα γραφεία δικηγόρων, για να ματαιώσει, πάση θυσία, την παροχή πληροφοριών για τους λογαριασμούς του στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα τα καταφέρει; Καθόλου απίθανο…

***

Έξω πάμε καλά…

= Η ελληνική εταιρεία ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ (Theon Sensors) ανακοίνωσε την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τη United Technologies Corporation (UTC) Aerospace Systems (ΗΠΑ), έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και προμηθευτές τεχνολογικά προηγμένων, αεροδιαστημικών και αμυντικών προϊόντων στον κόσμο.

= Η συμφωνία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστεί η THEON παγκόσμιος μεταπωλητής σε 47 χώρες του SWIR (Short-wave infrared – υπέρυθρες ακτίνες βραχέως κύματος) ως και άλλων προϊόντων της UTC και των θυγατρικών της.

= Τα SWIR επιτρέπουν στους χρήστες να παρατηρούν πέραν αυτών που μπορεί να ανιχνεύσει το ανθρώπινο μάτι.

= Η THEON, που διαθέτει ήδη ένα δίκτυο πελατών σε περισσότερες από 35 χώρες, καθίσταται και διεθνής διανομέας των προϊόντων της UTC.

= Καλά όλα αυτά, βεβαίως, αλλά, για να φαλτσάρουμε λιγάκι, η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 θα τρέξει με μεγαλύτερες ταχύτητες ή θα μας πιάσει το 2018;

***

Ωμά και ψυχρά…

= Εγκαταλείπουν την αποτροπή, την Άμυνα.

= Μετά τη διάθεση φυματικών πιστώσεων για συντήρηση – ανταλλακτικά ήρθε η σειρά της εφεδρείας.

= Το ΥΕΘΑ διέθεσε στον Στρατό το φοβερό ποσό των 100.000 ευρώ για εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του συνόλου των εφέδρων του! Δεν υπάρχουν λεφτά, λένε.

= Για τα bonus των κάλπικων υπερωριών των υπεραρίθμων υπαλλήλων της Βουλής, για τους νέους διορισμούς στη Vouli TV, για τις αμοιβές χιλιάδων πλέον κομματικών μετακλητών, για διάθεση πολυτελών αυτοκινήτων στους βουλευτές (τα οποία είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει ο Τσίπρας) υπάρχουν και παραϋπάρχουν.

= Να μιλήσουμε για ντροπή;


Σχολιάστε εδώ