Απʼ όλα έχει ο μπαξές

• Τελικά μπούμερανγκ θα γυρίσει για τον Μπομπ Ντίλαν η απονομή του βραβείου Νόμπελ. Μετά την καθυστέρηση της αποδοχής του και της εν κρυπτώ απονομής του, έρχεται το περιοδικό «State» να αποκαλύψει ότι η ομιλία του Ντίλαν για την απονομή του Νόμπελ είναι προϊόν λογοκλοπής από την ιστοσελίδα για φοιτητές SparkNotes. Την αποκά­λυψη έκανε το BBC, χωρίς να έχουν προβεί μέχρι τώρα σε κάποιο σχόλιο ούτε οι εκπρόσωποι του Ντίλαν ούτε η Επιτροπή Νόμπελ.

• Μέτρα κατά των τουριστών παίρνουν οι Αρχές της Ρώμης. Και αυτό διότι δεν σέβονται τα μνημεία, τα οποία χρησιμοποιούν απρεπώς, όπως το Κολοσσαίο και τα ιστορικά σιντριβάνια της.

Η δήμαρχος της ιστορικής Ρώμης ανακοίνωσε ότι θα συλλαμβάνονται επʼ αυτοφώρω όσοι κατασκηνώνουν περιμετρικά των μνημείων και των σιντριβανιών, ενώ όσοι βάζουν τα πόδια τους μέσα ή κάνουν βουτιές θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο έως και 240 ευρώ. Σωστή.

• Κάτι περίεργο γίνεται στη Βενεζουέλα.

Η Goldman Sachs στηρίζει τον Μαδούρο και την κυβέρνησή του. Όπως έγραψε η «Wall Street Journal», η επενδυτική τράπεζα πραγματοποίησε επένδυση ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, αγοράζοντας μετοχές της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, PDVSA, της Βενεζουέλας.

Η δικαιολογία της Goldman Sachs είναι ότι οι μετοχές αγοράστηκαν από τη δευτερογενή αγορά, χωρίς να έλθει σε επαφή με την επίσημη κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα μετράει, όμως, και τον «σύντροφο» Μαδούρο διασώζει το κεφά­λαιο, που τόσο του αρέσει να πολεμάει…

• Το ʼκανε πάλι το θαύμα της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην επέτειο της σφαγής του Διστόμου εμπόδισε τον γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι.

Την ιερότητα της στιγμής διέσωσε ο Μανώλης Γλέζος, που πήρε από το χέρι τον γερμανό πρέσβη και τον οδήγησε στο μνημείο.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχισε την απρέπεια, βάζοντας τον στενό της συνεργάτη Διαμαντή Καραναστάση να επιτεθεί στον Μανώλη Γλέζο, ενώ η ίδια έγραψε ότι ο Μ. Γλέζος «έβαλε ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων».

Ο Μανώλης Γλέζος απάντησε μέσω της ιστοσελίδας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και την κατηγορεί ότι όσα έκανε τα έκανε για αυτοπροβολή, επειδή ένιωσε απομονωμένη στην εκδήλωση.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για απόψεις a la carte της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία σε άλλες εκδηλώσεις μνήμης (στη Μεγαλόπολη), ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, δεν την είχε ενοχλήσει ούτε η κατά­θεση στεφάνου ούτε η ομιλία του εκπροσώπου της γερμανικής πρεσβείας.

Το 2015 και το 2016, στις εκδηλώσεις στο Δίστομο, και πάλι ήταν παρών ο γερμανός πρέσβης, χωρίς να ενοχληθεί η κ. Κωνσταντοπούλου.

Άραγε, τι άλλαξε από τότε; Μήπως αποφάσισε ότι έπρεπε να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και τα δελτία των οκτώ;

• Έγινε και αυτό. Στην Κεφαλονιά, σε δημοτικό σχολείο, ο γυμναστής κάνει γυμναστική στα παιδιά βάζοντάς τους δοκιμασίες από το «Survivor», με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να έχουν γίνει πιστοί τηλεθεατές του reality. Άξιος, άξιος…

• Προβλήματα για τον πλανητάρχη. Περισσότεροι από 190 κοινο- βουλευτικοί του Δημοκρα­τικού Κόμματος μήνυσαν τον Πρόεδρο Τρα­μπ για χρήματα που δέχθηκαν οι επιχειρήσεις του από ξένες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αφού τα δέχθηκε χωρίς να ζητήσει την έ­γκριση του Κογκρέσου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κοινοβουλευτικών που μήνυσε Πρόεδρο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Τον καημένο, τώρα που κατάφερε τη Μελάνια να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο και έλεγε πως θα ησυχάσει, καινούργια προ­βλήματα…

• Διεθνής διάκριση για το Καρπενήσι, όπου με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις μεταμορφώθηκε το εμπορικό κέντρο της πόλης, έτσι ώστε η πρόσβαση σʼ αυτό να είναι λειτουργική, ευχάριστη και φιλική στους ΑΜΕΑ.

Γιʼ αυτό το έργο της ανάπλασης ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards – Φιλικοί και Ανοιχτοί Χώροι σε όλους». Επιλέχθηκε δε για να τιμηθεί από την International Union of Architects (Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων). Η βράβευση θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο «UIA Award Ceremony», στη Σεούλ, κατά τη διάρκεια του 26ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων. Το έργο της ανάπλασης ξεκίνησε το 2011, επί δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννη, και συνεχίστηκε από τον σημερινό δήμαρχο. Το Καρπενήσι απέσπασε μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις στον διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 76 πόλεις από 28 χώρες.


Σχολιάστε εδώ