Αλχημείες από το ΤΕΙ Αθήνας και τον ΔΟΑΤΑΠ για αναγνωρίσεις σπουδών

Στον «χορό» έχει προ­σχωρήσει και το ΤΕΙ Αθήνας, αφού πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ και άλλοι παράγοντες έχουν επιτύχει την υπογραφή «συμφωνίας δικαιόχρησης» του ΤΕΙ Αθήνας με κολέγιο της Αθήνας που μετεγκαθίσταται στην Κύπρο.

Η συμφωνία αυτή λέγεται ότι είναι παράνομη, αφού παραβιάζει σειρά κανόνων δικαίου, αλλά οι εμπνευστές της προσδοκούν μεγάλα οικονομικά οφέλη και γιʼ αυτό δεν πτοούνται από τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες που ακούγονται.

Στόχος είναι το κολέγιο στην Κύπρο να έχει τη δικαιόχρηση για την παραγωγή πτυχίων με διαδικασίες που κανείς δεν μπορεί να ελέγχει, σε ειδικότητες και γνωστικά αντικείμενα του ΤΕΙ Αθήνας.

Με αυτό το υπόδειγμα, όμως, και με δικαιόχρηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας θα μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς σπουδές στην αλλοδαπή και όλα θα είναι όμορφα κι ωραία και άκρως επιχειρη­ματικά.

Ενδιαφέρον έχει και η παρουσία του εν λόγω πρώην μέλους του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ στην παρουσίαση πανεπιστημίου της Ιταλίας στην Ελλάδα, μαζί με στέλεχος του ΔΟΑΤΑΠ. Γιατί το εν λόγω πανεπιστήμιο της Ιταλίας χορηγεί τίτλους σπουδών που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς να γνωρίζει κανείς πού και σε ποια γλώσσα γίνονται τα μαθήματα ούτε και ποιοι διδάσκουν.

Τόσο πολλά είναι τα λε­φτά. Ποια είναι η άποψη του υπουργού Παιδείας για όλα αυτά; Γιατί πολλά έχουν ειπωθεί και στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ