Έχει βαλτώσει η ΝΔ

Η στροφή προς την καθημερινότητα καθίσταται εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη, καθώς παρά τη φθορά της κυβέρνησης, απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που υποχρεούται να εφαρμόζει, ελάχιστα είναι τα οφέλη που αποκομίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με συνέπεια τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να προκαλούν αμηχανία και εκνευρισμό στα ηγετικά κλιμάκια αλλά και στα στελέχη.

Με το πεδίο της οικονομικής πολιτικής να μην προσφέρει περιθώρια εναλλακτικών κινήσεων ή επιλογών, ο στίβος της καθημερινότητας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να αποκομίσει πολιτικά οφέλη που θα δώσουν νέα πνοή στην αναιμική για τα δεδομένα της περιόδου δυναμική της παράταξης. Στο επιτελείο του θεωρούν ότι τομείς όπως η δημόσια ασφάλεια, η Παιδεία, η Υγεία, κ.ά., αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, καθώς τα προβλήματα που σοβούν για χρόνια οξύνονται όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της αδράνειας ή και της ιδεοληψίας των αρμόδιων υπουργών.

Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε μια πρωτόγνωρη κινητικότητα σε ζητήματα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα και είχαν μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Με αφορμή τα γεγονότα στο Μενίδι συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, των πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης (Β. Κικίλιας, Ν. Δένδιας) αλλά και του δημάρχου Αχαρνών (Μενίδι). Χρησιμοποίησε δε το γεγονός αυτό ως βήμα προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ανικανότητα και αδυναμία να προστατέψει τη δημόσια ασφάλεια και να διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία.

Εξάλλου, την ίδια ημέρα ταξίδεψε σε Λέσβο για να δει από κοντά τις καταστροφές που είχε προκαλέσει ο σεισμός αλλά και στο Αμύνταιο προκειμένου να ενημερωθεί για επιπτώσεις από την κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ. Παρεμπιπτόντως, συνάντησε και τις διοικήσεις των ΑΕΙ κι είχε την ευκαιρία να καταγγείλει τις πολιτικές που προωθεί ή πρόκειται να υλοποιήσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην ανώτατη εκπαίδευση. Τις επόμενες ημέρες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει ανάλογες πρωτοβουλίες που θα έχουν να κάνουν με τον χώρο της Υγείας.


Σχολιάστε εδώ