Χάσι και πώς να χάσει…

Πρώτα πήρε τον Ολυμπιακό. Ακολούθως τον Δήμο Πειραιά με σαρωτική επικράτηση στις εκλογές. Τώρα πλειοδοτεί (στην ουσία χωρίς αντίπαλο…) και κερδίζει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, γίνεται μεγαλομέτοχος της εγγλέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ και -εσχάτως- κλείνει προπονητή για τον Ολυμπιακό με συνοπτικές διαδικασίες, τον Αλβανό του Κοσόβου Μπεσνίκ Χάσι.

Ομολογώ πως αυτόν τον νεαρό (μόλις 45 ετών) προπονητή δεν τον είχα ξανακούσει πριν η ομάδα του (Άντερλεχτ) νικήσει τον Ολυμπιακό στον δρόμο για τους 16 του Europa League. Το ότι στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτόν τον σύλλογο για να εργαστεί στη Λέγκια Βαρσοβίας (από την οποία απολύθηκε) κρίνεται άνευ σημασίας.

Φαίνεται ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν διαθέτει δυνατό βιογραφικό, αλλά έχει σημαντικό θαυμαστή, τον πρόεδρο Μαρινάκη. Όπως πριν από λίγα χρόνια ο Κόκκαλης ξαφνικά συμπάθησε τον Γεωργιανό Τιμούρ Κετσπάγια και τον πήρε στην ομάδα του, προφανώς επειδή είχε ηττηθεί από τον ΑΠΟΕΛ (ομάδα του Κετσπάγια τότε) δύο φορές, πάλι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το ότι απελύθη ύστερα από έναν μήνα σίγουρα καταγράφεται στα λάθη του προέδρου, ο οποίος -μην το ξεχνάμε- είχε απομακρύνει με τη μέθοδο της μείωσης αποδοχών τον Βαλβέρδε, τεχνικό ήδη της Μπαρτσελόνα.

Να επανέλθω στην περίπτωση του Χάσι για να υποστηρίξω ότι βασικά δεν μου αρέσει το επώνυμό του: ΧΑΣΙ. Είναι λέξη που παραπέμπει -ελληνιστί- σε ήττα, αλλά, εντάξει, πλάκα κάνω. Μια χαρά δείχνει ο νέος κόουτς, ο οποίος ήδη πάτησε τον χλοοτάπητα του προπονητηρίου του Ρέντη, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως η πρόσληψή του από το Πασαλιμάνι. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει βαρύ βιογραφικό δεν αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Άλλωστε, όταν -στην ίδια ηλικία- ο δικός μας Παναγιώτης -Τάκης- Λεμονής αναλάμβανε για πρώτη φορά τον «Θρύλο», το βιογραφικό του, αν δεν με απατά η μνήμη, τελείωνε με μαθήματα ποδοσφαίρου στους μαθητές των σχολών «Κωστέα – Γείτονα», αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να οδηγήσει τη δημοφιλή ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ…

Και επειδή φαίνεται ότι κάποιοι σκληροπυρηνικοί της εξέδρας (αυτοί που θέλουν να έχουν άποψη σε όλες τις αποφάσεις της διοίκησης…) δεν γουστάρουν Αλβανό στην ομάδα τους, ξεκίνησε η επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ του επιλεγέντος. Ήδη αναρτήσεις και δημοσιεύματα πλέκουν το εγκώμιο του Χάσι, με δηλώσεις ευρωπαίων δημοσιογράφων οι οποίοι τον έζησαν από κοντά και μπορούν να κρίνουν επαρκώς την αξία του. Κατʼ αυτούς, λοιπόν, ο Χάσι είναι:

• Θιασώτης της αυστηρής πειθαρχίας.

• Σκληρός, εργατικός και αφοσιωμένος στη δουλειά του.

• Προγραμματίζει λεπτομερώς, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

• Ελέγχει την εξωγηπεδική ζωή των παικτών του.

Αλλά και:

• Είναι άπειρος στη διαχείριση κρίσεων.

• Συχνά αγχώδης.

Άντε, γερά!

ΥΓ.: Με την ευκαιρία της ετήσιας γιορτής για την επέτειο του Γουέμπλεϊ, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης βράβευσε το κλασικό δίδυμο Δομάζου – Αντωνιάδη. Ευτυχώς, ο δήμαρχος απέφυγε να τιμήσει -έστω μετά θάνατον- τον τότε ΓΓΑ Κ. Ασλανίδη…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ