Τρύπα 100 δισ. ευρώ στις επενδύσεις!

Την καμπάνα χτύπησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ότι ο μόνος τρόπος να καλυφθεί το επενδυτικό κενό, ύψους 100 δισ. ευρώ, είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Είναι απαραίτητα αυτά τα κεφάλαια για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση: «Όταν το ʽʽελληνικόʼʼ χρήμα που εγκατέλειψε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα λόγω φόβου επιστρέψει, διαβλέποντας επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για την αρχή του τέλους της μεγάλης περιπέτειας που έζησε η χώρα τα τελευταία χρόνια».

Οι κερδοφόροι κλάδοι

Στην ερώτηση ποιοι κλάδοι μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας απάντησε: «Είναι γνωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Στον τουρισμό, επικεντρώνοντας όχι μόνο στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα, στην ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με βλέψη στις εξαγωγές και στον εκσυγχρονισμό του».


Σχολιάστε εδώ