Το 20% των πλουσιότερων νοικοκυριών στην ΕΕ έχει πενταπλάσιο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων νοικοκυριών!

Το 20% των πλουσιότερων νοικοκυριών διαθέτει πενταπλάσιο εισόδημα από το φτωχότερο 20%. Επίσης, το 9,5% του εργαζόμενου πληθυσμού είναι «εργαζόμενοι σε κατάσταση φτώχειας», ενώ το 23,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα η απουσία ελάχιστου πλέγματος κοινωνικής προστασίας και θεσμικού νομικού πλαισίου για τους μικρούς επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν έχει εκτοξεύσει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στο 37%.

65.000.000 οι πρόσφυγες!

Στο φόρουμ συζητήθηκε και το Προσφυγικό, το οποίο αυξάνει την πίεση των χωρών-μελών, και κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, δημιουργώντας νέα δομή μετανάστευσης. Κοντά στα 65,3 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, 21,3 εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες και 10 εκατομμύρια δεν ανήκουν σε κανένα κράτος (προέρχονται κυρίως από Συρία και Ιράκ).

Ως προς την εσωτερική μετανάστευση, στην ΕΕ μόλις το 4% του πληθυσμού της εργάζεται σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκε, ενώ στις ΗΠΑ αντίστοιχα το 30% εργάζεται σε άλλη Πολιτεία από αυτή που γεννήθηκε.


Σχολιάστε εδώ