Στις 31 Ιουλίου θα παραδοθεί το Σεράφειο Κολυμβητήριο

Το έργο που παραλίγο να γίνει… «φάντασμα», αφού έπρεπε να παραδοθεί το 2016, τελικά ξεμπλόκαρε και τώρα βρίσκεται στο τέλος του και έτσι έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παράδοσής του στον Δήμο Αθηναίων.

Το Σεράφειο Κολυμβητήριο, ένα από τα πιο γνωστά κολυμβητήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην Πειραιώς, ανακατασκευάσθηκε εκ βάθρων και έχει γίνει ένα πραγματικό στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα δώσει διέξοδο ψυχαγωγίας και ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά.

Το κόστος έφθασε τα 19 εκατ. ευρώ, που αντλήθηκαν εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια, και αποτελούσε ένα από τα στοιχήματα του Γ. Καμίνη, που ήθελε οπωσδήποτε να το κερδίσει πριν το τέλος της θητείας του.

Όπως δήλωσε στο «Π» ο πρόεδρος της Γʼ Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μωραϊτάκης, πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που καθυστέρησε μεν να παραδοθεί, αλλά τώρα που παραδίδεται θα αλλάξει το status ολόκληρης της πόλης.

Πάντως, κατά την εκτίμησή του, το έργο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ολόκληρο αλλά τμηματικά και η αρχή δεν πρόκειται να γίνει πριν από το φθινόπωρο.

Να σημειώσουμε ότι στον περιβάλλοντα χώρο, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, θα δημιουργηθεί παιδική χαρά με τα πιο σύγχρονα αντικείμενα που υπάρχουν και θα είναι δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το αποτεφρωτήριο

Στο μεταξύ, ο Γ. Καμίνης, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τη βούληση της Γʼ Δημοτικής Κοινότητας, που ομόφωνα ψήφισε εναντίον της ίδρυσής του, προχωράει ακάθεκτος στις διαδικασίες για να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της κατασκευής αποτεφρωτήρα νεκρών στον Ελαιώνα.

Αυτές τις μέρες ετοιμάζει την εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που θα είναι ο τελευταίος… σταθμός πριν από τη συζήτησή του στο συμβούλιο.

Αν προλάβει να το φέρει στην επιτροπή μέσα στον Ιούνιο, τότε είναι πιθανόν να περάσει συμβούλιο πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. Διαφορετικά, θα πάει από… φθινόπωρο κι αυτό.


Σχολιάστε εδώ