Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Όπου και να κοιτάξεις, θριαμβεύουμε… Τα νοικοκυριά βάζουν όλο και λιγότερα πράγματα στο καλάθι όταν μπορέσουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Η πτώση στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν 4%!

o Να και μία ακόμη απόδειξη. Το 98% των Ελλήνων θεωρεί ότι είναι πολύ κακή η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, όπως καταγράφεται στην ετήσια έρευνα του Pew Research Center σε 32 χώρες. Μόνο το 2% των Ελλήνων βλέπει ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Παρηγοριά μας το γεγονός ότι οι κοντογείτονες και εταίροι μας Ιταλοί και Γάλλοι δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους. Οι Γάλλοι σε ποσοστό 78% και οι Ιταλοί σε ποσοστό 84%. Οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Ολλανδοί, που σε ποσοστό 87% υποστηρίζουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι καλή, και ακολουθούν οι Γερμανοί με 86%.

o Κι άλλο δώρο της κυβέρνησης στα αφεντικά, τους περιβόητους «θεσμούς». Αξίας μάλιστα, όχι τίποτε πενταροδεκάρες. Και θα το πληρώσουν οι συνταξιούχοι. Ο λογαριασμός φτάνει στα 754.000.000 ευρώ, τα οποία θα χάσουν τα «περήφανα γηρατειά» από το πάγωμα των συντάξεών τους μέχρι το 2022.


Σχολιάστε εδώ