Ο ΔΟΑΤΑΠ έχει επιστρέψει στην… αμαρτωλή εποχή του ΔΙΚΑΤΣΑ

Αφορά την προηγούμενη διοίκηση του ΔΟΑΤΑΠ, αφού άρχισε το 2015, αλλά και τη σημερινή, που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, με μεγαλύτερο ζήλο και επιμέλεια, παρά τις καταγγελίες στη Βουλή, στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη Δικαιοσύνη και στο υπουργείο Παιδείας.

Οι ποινικές και άλλες ευθύνες αγγίζουν πλέον και τα μέλη της σημερινής διοίκησης του οργανισμού, γιʼ αυτό και υπάρχει από πλευράς τους αντίδραση για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του οργανισμού. Το θέμα ήρθε για μια πρώτη συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο και η εικόνα που διαμορφώνεται είναι τραγική, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται διεξοδική συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Ο ΔΟΑΤΑΠ έχει επιστρέψει στην παλιά αμαρτωλή εποχή του ΔΙΚΑΤΣΑ και αυτό ενοχλεί αφάνταστα όχι μόνο το νέο διοικητικό συμβούλιο αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει ενοχληθεί γιʼ αυτήν την κατάσταση και το Μαξίμου, αφού παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν έχει αντιμετωπισθεί από τη νέα διοίκηση του οργανισμού με αποφασιστικότητα, όπως θα έπρεπε, πριν προκύψει ένα σκάνδαλο διαφθοράς που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Εκείνο μάλιστα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις είναι η παρουσία στελεχών του ΔΟΑΤΑΠ σε παρουσιάσεις πανεπιστημίων της αλλοδαπής, όταν αυτά τα στελέχη είναι και υπεύθυνα ενημέρωσης του οργανισμού… Προφανώς η ενημέρωση είναι κατευθυνόμενη, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη σκοπιμότητα που υποκρύπτεται. Η συνεδρίαση του επόμενου συμβουλίου θα είναι κομβική, καθώς όλοι θα υποχρεωθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι εκείνοι που υπηρετούν αυτές τις πρα­κτικές.


Σχολιάστε εδώ