Θα τα καταφέρουμε, αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι

«Το μέλλον της πατρίδας μας θα είναι ευοίωνο, παρόλες τις δυσκολίες τις οποίες σήμερα αντιμετωπίζουμε και τις οποίες, ασφαλώς, εντέλει θα υπερβούμε», είπε χαρακτηριστικά από τη Λευκάδα.

Σημείωσε δε ότι η πεποίθησή τους αυτή απορρέει από την ιστορικώς τεκμηριωμένη διαπίστωση ότι «η πατρίδα μας πολλές φορές αντιμετώπισε μέγιστους κινδύνους που απείλησαν και αυτήν ακόμη την ύπαρξή της». Αλλά, πάντοτε, «στο τέλος κατάφερνε όχι απλώς να επιβιώσει αλλά και να διακριθεί στο διεθνές πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση μεταξύ των λαών της ανθρωπότητας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι «εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε, θα την ξεπεράσουμε την κρίση», αλλά το ζήτημα είναι αυτό να συμβεί το γρηγορότερο δυνατό. Υπογράμμισε δε ότι κάθε φορά που το πετύχαμε αυτό ήταν διότι στις κρίσιμες ώρες παραμείναμε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και τους τεράστιους κινδύνους που μας απειλούσαν, το ίδιο ακριβώς πρέπει να πράξουμε και τώρα.

«Η ενότητα αποτελεί χρέος, δέσμια αρμοδιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων, με σεβασμό βεβαίως στη διαφορετικότητα του καθενός», τόνισε. «Αυτός είναι ο ικανός και αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής μας ως έθνους και κράτους, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «είναι καιρός οι ευρωπαίοι εταίροι μας να πράξουν το δικός τους χρέος, αφού εμείς έχουμε πράξει το δικό μας, και είναι τώρα η ώρα να το πράξουν».


Σχολιάστε εδώ