Επί του πιεστηρίου

***

«Μία μόνο εξουσία έχουμε: Την εξουσία να αγαπάμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώ­ντας σε εκείνους που απεργάζονται μέσω της αναθεώρησης του Συ­ντάγματος τη διάλυση του δεσμού Κράτους – Εκκλησίας και τον χωρισμό τους, για να μην υπάρχει τίποτε που να ενώνει και έτσι να είναι πιο ευάλωτη η χώρα σε εκείνους που υποβλέπουν τούτο το «οικόπεδο».

«Δεν έχουμε καμία αγωνία και κανέναν φόβο μήπως και χάσουμε κάποιο προνόμιο εξουσίας και κυριαρχίας. Η αγωνία μας είναι μία και μοναδική, πώς θα προσφέρουμε τα πάντα στον άνθρωπο, πώς θα προσφερθούμε για τον άνθρωπο», τόνισε με ξεκάθαρο τρόπο και ολοφάνερη τη διάθεση προσφοράς, επισημαίνο­ντας ότι «αυτό το προνόμιο και αυτήν την εξουσία της άνευ όρων και προϋποθέσεων αγάπης είναι αλήθεια ότι δεν τα συζητούμε και δεν τα διαπραγματευόμαστε».

***

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ μοίρασε ως μπόνους στο προσωπικό της η Motor Oil, θέλοντας να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των εργαζομένων, που συνέβαλαν στο να παρουσιάσει υπερκέρδη το διυλιστήριο για τη χρήση του 2016. Να σημειώσουμε ότι η Motor Oil είχε μοιράσει και πέρυσι μπόνους από τα καθαρά κέρδη στο προσωπικό, ύψους έξι εκατ. ευρώ.

Ευχόμαστε να μην το πάρει χαμπάρι ο Σόιμπλε και αρχίσει να κυνηγάει τη Motor Oil για να τη βάλει σε καραντίνα επειδή σπέρνει καινά δαιμόνια…


Σχολιάστε εδώ