ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του ο Κ. Καραμανλής επισημαίνει -αυτό που υπογραμμίζουν οι περισσότεροι- ότι ο πρωθυπουργός ανέβασε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το χρέος, με συνέπεια να διαψευσθεί και να εκτεθεί έναντι του κόμματός του, αλλά κυρίως ένα­ντι του ελληνικού λαού. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συ­γκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που ανέκαθεν πίστευαν ότι το Βερολίνο και ο Β. Σόιμπλε δεν πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση υποχώρησης (για το χρέος) πριν από τις γερμανικές εκλογές.

***

Ε, λοιπόν, ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν… πάρει από (μεγάλο) φόβο τους κατά καιρούς «εναγκαλισμούς» του Κυρ. Μητσοτάκη με τους Σημιτικούς. Σε τέτοιο βαθμό που να πιστεύουν ότι το 2020 μπορεί να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Σενάριο που έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες από το να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη. Έχουμε και λέμε:

Πρώτον, το 2020 ο Κ. Σημίτης θα είναι αισίως 84 χρονών και 89 αν καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς απρόοπτα.

Δεύτερον, ενδεχόμενη στήριξή του από τον Κυρ. Μητσοτάκη θα δίχαζε σε… βαθμό διάσπασης τη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτον, δεν θα τον ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εν κατακλείδι, μπορούν να είναι ήσυχοι -όσοι ανησυχούν- στη Νέα Δημοκρατία: Περισσότερες πιθανότητες έχει να βγει δεύτερο κόμμα ο Π. Λαφαζάνης από το να στηρίξει τον Κ. Σημίτη για Πρόεδρο ο Κυρ. Μητσοτάκης.

***

Απόντες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν οι Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να μετάσχουν σε «φιέστες» αυτού του είδους.

Ο δεύτερος μάλιστα είχε έναν λόγο παραπάνω να μην πάει, καθότι με τον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη είχαμε ανακύκλωση των συζητήσεων για τα γεγονότα του 1993 και την ανατροπή της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που συνέβη και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όταν ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στην περίοδο εκείνη και στον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Αντ. Σαμαράς. Ο τελευταίος είχε ζήσει και την ψυχρολουσία στην κηδεία, όταν, προσερχόμενος στην Μητρόπολη, μερίδα των συγκεντρωμένων ξέσπασε σε αποδοκιμασίες εναντίον του.


Σχολιάστε εδώ