Βραβεία σε σχολεία του Δήμου Παλλήνης για την ανακύκλωση

Συγκεκριμένα, για τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης βραβεύτηκαν τα 15 δημοτικά σχολεία του Δήμου για τα πέντε υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες) που συγκέντρωσαν προς ανακύκλωση στο σχολείο, ενώ παράλληλα δέχτηκαν και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας «Followgreen». Τα 3.900 παιδιά και οι 200 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν, σε διάστημα μόλις δύο μηνών, να συλλέξουν προς ανακύκλωση 3.803 κιλά χαρτί, 1.636 κιλά πλαστικό, 1.556 κιλά αλουμίνιο, 348 κιλά μπαταρίες και 304 κιλά τηγανέλαιο.

Το πρώτο βραβείο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης έλαβε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, το δεύτερο βραβείο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και το τρίτο βραβείο το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

Για τον καινοτόμο, περιβαλλοντικό, μαθητικό διαγωνισμό «Follow Green Action», που υλοποίησε ο δήμος, βραβεύτηκαν τα 9 γυμνάσια και 4 λύκεια του δήμου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 39 ομάδες, σε ένα σύνολο 229 μαθητών. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ανέπτυξαν ζωγραφικά προσχέδια με θέμα την ανακύκλωση και ακολούθησε η εφαρμογή των σχεδίων στους κάδους.

Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στήριξαν τους δύο μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση καθώς και όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση των διαγωνισμών όσο και της εκδήλωσης.


Σχολιάστε εδώ