Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Τα δικαιώματα των 77 αθώων που μακέλεψε τον απασχολούν;

• Από την περασμένη Τρίτη τα tweets του αμερικανού Προέδρου θεωρούνται επίσημες δηλώσεις του Λευκού Οίκου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Πολύ πρωτότυπος τρόπος και οικονομικός… και άμεσος…

Ποιος τον πιάνει τώρα τον Πρόεδρο…

• Τι έχει, άραγε, να πει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς για την κατάντια του Εθνικού Δρυμού του Αίνου; Μπορεί η συντήρησή του να μην υπάγεται στον δήμο, αλλά τι ενέργειες έχει κάνει για να μην υπάρχει αυτό το χάλι, που μόνο ντροπή μας κάνει να νιώθουμε οι Κεφαλονίτες…

• Σκάνδαλο διαφθοράς μεγατόνων στην «έντιμη» Γερμανία, το οικονομικό κατεστημένο της οποίας μας κουνά το δάκτυλο.

Τραπεζίτες και χρηματομεσίτες, χρησιμοποιώντας διάφορους αμφιλεγόμενους μηχανισμούς, ξέχασαν να αποδώσουν στα γερμανικά ταμεία 31,8 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε μεγάλη έρευνα της εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit».

Ο λαλίστατος κύριος Σόιμπλε έχει να πει κάτι γιʼ αυτό;

Τον έλεγχο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανέθεσε στον ποντιακής καταγωγής, ρώσο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν η αμερικανίδα αστροναύτης Πέγκι Ουίτσον την Πέμπτη που μας πέρασε.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του για τον σταθμό τον Απρίλιο, έχοντας μαζί του δύο σημαίες -της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ- και μια ποντιακή λύρα.

Ο πόντιος κοσμοναύτης ζήτησε τη σημαία του ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη σε συνάντηση που είχε μαζί του στο Μουσείο Κοσμοναυτικής του Ροστόφ.

• Συναγερμό σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την επιδημία της χολέρας στην Υεμένη. Από τον Απρίλιο που εκδηλώθηκε έχουν καταμετρηθεί 101.820 κρού­σματα και 789 θάνατοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς.

• Το ζήσαμε και αυτό… Να βγαίνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να δηλώνει ότι οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή είναι απάτη και να δηλώνει αλληλεγγύη στην απόφα­ση του αμερικανού Προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα…

Έτσι, από τη μια μεριά ο Τραμπ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, απʼ την άλλη ο κόσμος όλος.

Ε, ρε δόξες…


Σχολιάστε εδώ